Készült: 2020.02.29.15:22:57 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

227. ülésnap (2009.10.06.), 89. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  89  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Valószínűleg ez a világ egyetlen olyan parlamentje, sőt mondhatnám, demokráciája, ahol a kormánypártiaknak majdnem kétszer annyi idejük van indokolni egy törvényjavaslatot, mint az ellenzéknek. (Kovács Tibor: Ugyanannyi ideje van, mint az ellenzéknek.) Köszönhető ez az SZDSZ nevű párt - vagy nem is tudom minek a - kétszínűségének, de reméljük, hogy majd a választáskor ezt a választópolgárok tolerálni fogják. (Göndör István: Köszönhető a Fidesz két vezérszónokának.)

(14.50)

Tisztelt MSZP-sek! A 8. költségvetést terjesztik egymás után a parlament elé, önöknek megadatott ez a lehetőség, és azt kell mondjam, hogy a 8. a legrosszabb.

Pedig ha valaki ügyesen és jól kormányoz, akkor éppen fordítva csinálja. Éppen fordítva csinálja, hiszen a választás évére csinál olyan költségvetést (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.), amire az emberek azt mondják, hogy ez igen, ez elfogadható, ez valóban az ország jobbítását akarja, azt akarja, hogy az emberek jobban éljenek.

Önök az elmúlt hét évnek a termékét, a bizonyítékát, hogy úgy mondjam, az utolsó dokumentumot terjesztették ide a parlament elé, ami azt bizonyítja, hogy önök képtelenek a kormányzásra. És mindezt megfejelik a költségvetési vitában azzal a gúnnyal és azzal a cinizmussal, hogy ezért még mindig az ellenzéket, még mindig a Fideszt, még mindig Orbán Viktort és a '98-2002 közötti kormányt teszik felelőssé.

Uraim, ez a költségvetés vállalhatatlan, ez semmi mást nem akar, csak az önök túlélését. Hát örüljenek, néhány hónapig még önök leszek a kormánypárti képviselők! De ne feledjék el, egyszer minden véget ér, egyszer jön az elszámolás a választópolgárokkal, egyszer jön az elszámolás a joggal. Ez a költségvetés azt támasztja alá, hogy önöknek ezért a tettükért, a költségvetésért is és az előző hét évért is felelniük kell. (Taps a Fidesz és a KDNP padsoraiból. - Közbeszólás: Úgy van!)
Felszólalások:  Előző  89  Következő    Ülésnap adatai