Készült: 2021.02.26.10:46:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2001.11.29.), 180. felszólalás
Felszólaló Dr. Braun Márton (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Azt hiszem, a szociális villamosenergia-ellátással kapcsolatban nagyon közel járunk a mindenki számára elfogadható megoldáshoz, hiszen a bizottsági vitában a Szalay és Tardos képviselőtársam által benyújtott, idézett 61. sorszámú módosító indítványt a kormány előterjesztője a pénzbeli támogatás kivétele miatt nem tudta elfogadni. Maga a bizottság is restanciába helyezte az indítványt azzal, hogy egy kapcsolódó módosító indítvánnyal átfogalmazzák az egészet. Most hallom, hogy ez gyakorlatilag megtörtént - én magam sem láttam még. Azt hiszem, hogy ebben a kérdésben nagyon közel járunk a megoldáshoz.

 

 

(A jegyzői székben dr. Vidoven Árpádot Németh Zsolt váltja fel.)

 

Az önkormányzati forrásmegjelölés kivétele talán abból a szempontból nem szerencsés, hogy az önkormányzatoknak megvan az a lehetőségük, hogy lakhatási támogatást nyújtsanak a területükön élőknek. Ha ezt kivennénk, akkor ezt a villamos energiára talán nem lehetne fordítani.

Nem hiszem, hogy a törvényből direkt következne az, hogy az önkormányzatokra ezzel új feladatot tennénk rá, vagy így közvetetten forrást vennénk el tőlük. Úgy gondolom, hogy egy átdolgozott módosító indítvány mindenki számára elfogadható, és tényleg olyan rendelkezést sikerül hoznunk, amely e nehéz helyzetben lévő vagy várhatóan nehéz helyzetben lévő lakossági réteget valamilyen módon támogatná. Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  180  Következő    Ülésnap adatai