Készült: 2021.02.24.21:34:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

235. ülésnap (2001.11.05.), 82. felszólalás
Felszólaló Dr. Braun Márton (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:04


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BRAUN MÁRTON (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Asszony! Valójában két hatpárti egyeztetés volt ebben a témában; az első a Külügyminisztériumban október 30-án, a második pedig a mai napon. A külügyminiszter úr hangsúlyozottan felhívta a jelen lévő pártok figyelmét arra, hogy elsődleges nemzeti érdek az, hogy minél előbb elfogadjuk a pénzmosásról és terrorizmus elleni küzdelemről szóló ezen jogszabályokat, hiszen a szövetségeseink ezt kérik tőlünk.

 

(17.30)

 

Akkor az ellenzéki pártoknak ezzel kapcsolatban ellenvetése nem volt. A mai nap szintén volt egy hatpárti egyeztetés, ahol hangsúlyozták, hogy vannak a törvényjavaslatban olyan anyagi jogot érintő tételek, különösen a pénzügyi részben, amelyeknek a kivétele esetén számukra elfogadható lenne a törvényjavaslat. A Fidesz-Magyar Polgári Párt részéről elhangzott, hogy mi minden olyan módosítást tudunk támogatni, amely arra irányul, hogy megoldjuk a problémát, és a holnapi nap során legyen egy elfogadott törvényünk. Ez az elsődleges cél - még ha aggályosak is lehetnek a vélemények, vagy lehetnek közöttünk nézetkülönbségek -, azt hiszem, amit elvárnak tőlünk, mindenképpen ezt kell szem előtt tartanunk.

Az az álláspontom, uraim, hogy önök arra játszottak, hogy elhúzzák az időt. Egyszerűen arra játszottak, hogy november 7-éből kicsússzunk, mert ez esetben - mivel tudták önök is, hogy november 7-én elkészül az országjelentés, ez akkor kerül lezárásra - ez egy fekete pont lesz az országjelentésben. Ez volt a céljuk, egyszerűen nem tudok más érvet ezzel kapcsolatban elfogadni. Mi a legnagyobb engedményeket is megadtuk volna.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai