Készült: 2021.05.16.11:00:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

176. ülésnap (2020.12.15.), 196. felszólalás
Felszólaló Hidvéghi Balázs
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:41


Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HIDVÉGHI BALÁZS európai parlamenti képviselő: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy néhány dologra hadd reagáljak nagyon röviden! Számonkérte itt Keresztes képviselő úr az imént, hogy hogy van ideje a magyar miniszterelnöknek arra, hogy Soros Györggyel levelezzen. Az a helyzet, hogy sorosozni nem mi kezdtünk, sorosozni Soros György kezdett el akkor, amikor felhelyezte magát arra a térképre, arra a politikai térképre, ahol a viták folynak arról, hogy mi legyen az Európai Unió jövője konkrétan. Ő az, aki öt évvel ezelőtt, amikor a migrációs krízis kirobbant, akkor pontokba szedve tette közzé a javaslatait meg az elvárásait ezzel kapcsolatban, és javaslatokat írt arról is, hogy hogyan kell megbüntetni azokat az országokat, amelyek nem fogadják el a kötelező elosztást, amelyek nemet mondanak például a migrációra. És egyébként azt sem véletlen, hogy most is, ez után az európai uniós megállapodás után rögtön írt egy cikket. Szerencsére azt írta le, hogy milyen csalódott, és hogyha ő csalódott, akkor mi nyugodtan lehetünk megelégedettek, mert hogyha az ő elképzelései nem valósulnak meg, az a magyarok számára egy jó hír, azt kell mondanom. Naivitás lebecsülni azt a befolyást, politikai befolyást, pénzügyi befolyást, amit ő gyakorol például az Európai Unió politikájára és döntéshozására; naivitás, úgyhogy érdemes komolyan venni.

A másik, hadd reagáljak részben önre is, illetve Balczó képviselőtársam több megnyilatkozására is. Lehet, hogy személyesen önök elkötelezettek az ügyben, amit mondanak, és az nagyon helyes, ha ezt a mai előterjesztést támogatni fogják, és a pártjaik is így járnak el, azt én a magam részéről üdvözlöm. Azonban nemcsak erről van szó, hanem arról van szó, hogy önök kikkel állnak össze, meg arról van szó, hogy évekkel ezelőtt, amikor a legélesebb volt a migrációs vita, és amikor teljes erővel támadták a magyar miniszterelnököt, mindennek elmondták, amit csak el lehet képzelni, akkor kik voltak azok, akik kiálltak mellette, és kiálltak a kormány politikája mellett. Nagyot változott a világ öt év alatt, részben annak köszönhetően, hogy milyen határozottan és sikeresen védekezett, és védekezik Magyarország, de akkor ez nem így volt. Akkor mindennek elmondták azt, amit mi tettünk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Akkor mi meg azt mondtuk, hogy kerítést építünk, és megvédjük az országot, akkor kellett volna kiállni mellettünk. Nem ez történt. Támadtak minket.

Egy utolsó mondatot még, elnök úr, ha megenged, ami az őcsényi incidenssel kapcsolatban felmerült itt. Feltéve, de nem megengedve, hogy Őcsényben túlzásba estek a helyiek, százszor inkább egy-egy ilyen incidens legyen, mint az, hogy embereket gyilkolnak meg illegális bevándorlók az utcákon, és az ellenőrzést (Az elnök újból csenget.) elveszítjük országrészek és városrészek fölött a migráció eredményeképpen. Köszönöm. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  196  Következő    Ülésnap adatai