Készült: 2021.05.16.22:34:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

176. ülésnap (2020.12.15.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Szakács László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Ahogy az előterjesztésből is hallottuk, a kitűzött célokat, főleg egyébként a pandémiára is tekintettel, amikor a lehető legtöbb dolgot, amit el lehet intézni, azt az ember igyekszik online elintézni, akkor ezekkel a célokkal természetesen mindenki egyetért. Ahogy azt korábban képviselőtársammal, Molnár Gyulával itt megerősítettük egymás között, azt lehet mondani, hogy az efféle törekvéseket lehet támogatni. De mellette jönnek a mindennapok, és sajnos idekívánkozik egy „de”, hiszen akkor, hogyha joghatályos okiratokat, hatósági bizonyítványokat a közigazgatás rendszerén belül online kell kiadni, annak mindenki örül, hiszen még csak a papír sem utazik, hanem csak a bitek utaznak, nemhogy az ügyfél utazna. Viszont azt kell látnunk, hogy úgy a leterheltség tekintetében, mint a technikai feltételek tekintetében, mind pedig a felkészültség tekintetében nagyon sok olyan feltétel nem adott még, amely ahhoz kellene, hogy ezt a jogszabályt megfelelőképpen végre lehessen hajtani.

Ezenkívül korábban elmondtuk a jogi aggályainkat is, több képviselőtársam is, azokat most itt nem ismétlem meg, de nyilvánvalóan látjuk, hogy erre ebben a pillanatban az igazgatás nem felkészült, csak törvényt írni róla sajnos nem elegendő, ettől ez még nem lesz igénybe vehető mindenki számára.

Mi örülünk annak, hogyha van ilyen törekvés, végre van ilyen törekvés, és bízunk benne, hogy nemsokára a feltételek megteremtődnek, a jogi aggályok pedig elhárulnak. Abban az esetben fogjuk tudni támogatni a javaslatot, így az MSZP tartózkodni fog. Köszönöm a megtisztelő figyelmet.
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai