Készült: 2021.06.14.13:49:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

248. ülésnap (2009.11.30.), 102. felszólalás
Felszólaló Bencsik János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BENCSIK JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Politikai ügyet nem én csináltam belőle, hanem ön azzal, hogy felhívta az Index szerkesztőségét, és elhatárolódott attól a levéltől, amelyet az ön nevében ezek szerint Katona Tamás államtitkár írt alá, mert nem értett egyet annak a tartalmával és a stílusával.

Én sem értek egyet, ennek ellenére nem csináltam belőle semmiféle cirkuszt. De azzal, hogy ön kivitte ezt a helyzetet a nyilvánosság elé, az emberek jogállamba vetett bizalmát ásta alá, hiszen innentől kezdve nem lehet tudni azt, hogy amikor egy hivatalos levelet kapnak kormányzati intézményektől, akkor azoknak a tartalma vagy azoknak az aláírója valóban a valóságnak felel-e meg, vagy pedig a későbbiekben a válaszadó el fog határolódni a nyilvánosság előtt attól a tartalomtól, amelyet ő vagy valamelyik kollégája az intézményből megküldött.

Azt gondolom, hogy nagy összevisszaság uralkodik a közigazgatásban, és ezt az összevisszaságot, ezt a káoszokozást be kellene fejezni. Meg kell tanulni a gazdaságból érkezett embereknek is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a közigazgatási előírásoknak megfelelően szolgálni a közösséget, és legalább elnézést kell kérni akkor (Az elnök ismét csenget.) a közvéleménytől, azoktól az emberektől, akik még bíztak a magyar közigazgatás működőképességében. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  102  Következő    Ülésnap adatai