Készült: 2020.08.11.06:59:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

197. ülésnap, 249. felszólalás
Felszólaló Farkas Gergely (Jobbik)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:08

Felszólalások:  <<  249  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Köszönöm a válaszát, csak sajnálatos módon egyetlenegy feltett kérdésemre sem válaszolt. Én az összegre kérdeztem rá, az összeg emelésének fontosságát hangsúlyoztam, kíváncsi lennék a kormány álláspontjára. Tisztában vagyok azzal, hogy itt a gazdasági helyzet sok mindent befolyásol, de úgy gondolom, hogy amikor futballstadionokra több tízmilliárd forintot tud költeni a kormány, akkor fontos lenne erre a célra is szánni összeget.

Szintén nem hallottam az ellenőrzés körüli aggályokról. Nagyon sok ilyen van, nagyon sok esetben felveszik a pénzt a szülők, majd pedig más iskolába íratják át a gyereküket, a többségi nyelvű iskolába. Vagy éppen olyan is történt már, hogy nem magyar nemzetiségű szülők igényelték meg ezt a támogatást. Szintén a Délvidéken probléma volt, hogy más kisebbséghez tartozó gyerekeket azért írattak magyar többségű iskolákba, hogy hozzájussanak ehhez a támogatáshoz. Ezzel sem foglalkozott ez idáig a kormány.

Tehát lenne itt számos olyan dolog, amivel foglalkozni kellene, és segíteni tudnánk a határon túli magyarokat. Én ezekre várnám a konkrét válaszát államtitkár úrnak.

Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

Felszólalások:  <<  249  >>    Ülésnap adatai