Készült: 2022.01.20.05:21:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

52. ülésnap (2003.02.25.), 179. felszólalás
Felszólaló Tóth István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:14


Felszólalások:  Előző  179  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy ennek a 2004. január 1-jei szabályozásváltozásnak a kijelentése kicsit korai lenne. Nagyon-nagyon szkeptikus vagyok a tekintetben, hogy azt a szabályozásmódosítást meg tudják-e önök tenni, elkészül-e addigra az a törvénymódosítás. Az elmúlt tíz hónapban láttuk, az önök ígéreteinek 10 százaléka ha teljesült, és az is hogyan. Ezek után azért fogadjunk el egy képviselői indítványt, hogy csak azt a néhány hónapot vegyük ki a szabályozás alól, mert majd január 1-jétől új jön… - én kötve hiszem, hogy január 1-jétől meg tudnák ezt valósítani. Pontosan azért, amit a képviselőtársam, Németh Zsolt előttem mondott, hogy olyan széles spektrumot kellene komoly jövőképpel ellátni, amit eddig az önök munkája alapján nem lehet feltételezni.

Ebbe beledobtak egy kis kavicsot, hogy ezen a ponton egy képviselői indítvánnyal levegyék a kormányról a villámhárítót, mert egyébként a kormány mondhatná ősszel, hogy kérem szépen, elutasítom az összes igényt, mert már kész a törvény, és január 1-jétől itt meg itt meg itt lesz a kiemelt hatósági iroda, tehát ab ovo az önkormányzatnak nem is kell teljesítenie egy hétig sem a feladatot. Mert hogyha önöknél ez már gondolkodásban egy koherens vonal lenne, akkor azt mondanák, hogy minek bedobni a kavicsot a vízbe, mert a kormánynak nem kell elfogadni semmilyen igényt, mert január 1-jétől tényleg meglesz.

Hát ez így kiszámíthatatlan és bizonytalan. Úgy hiszem, az ellenzéki képviselőtársaimnak ez a véleménye fogalmazódott meg azzal, hogy elutasítják ők is és én is ezt az indítványt.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  179  Következő    Ülésnap adatai