Készült: 2020.10.02.01:40:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (1999.10.20.), 38. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:14


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kökény Képviselő Úr! Még egyszer el kell mondanom, hogy forráskivonás a magyar egészségügyből 1995-ben és '96-ban volt, ezt a tényszámok bizonyítják. 1998-99-ben forrásbővülés volt, 2000-ben az egészségügyből nem történik forráskivonás, és nem lesz reálérték-csökkenés.

A vezérszónoklatomban már elmondtam, miért kell a tárca költségvetését figyelembe venni akkor, amikor az egészségügyről, illetve erről a biztosítási alapról beszélünk. Itt van például a rezidensek helyzete; 3,4 milliárd forintot költ rá a költségvetés. Ezek az orvosok a kórházakban dolgoznak, ezek az orvosok a betegellátásban részt fognak venni. Ez az egészségügy helyzetét nyilván meg fogja változtatni, javítani fogja.

Összességében pedig nagyon kérem, hogy a számok tükrében ne állítsanak valótlant. Magyarországon az egészségügyből nincs forráskivonás. Egyezzünk meg, hogy arról beszélünk, amit a számok mutatnak. Ha önök más számokról beszélnek, akkor nem fog érdemi vita kialakulni közöttünk.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

(11.00)
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai