Készült: 2020.09.29.22:40:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (1999.10.20.), 139. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Képviselő Asszony! Próbálok nagyon udvarias lenni, nem tudom elfogadni azt, amit ön az előbb mondott. A Fidesz és a polgári koalíció minden eddigi tettének, cselekvésének mond ellent, amit ön elmondott. Mi nem állítottunk szembe egyetlen generációt sem a másikkal. Kérem, elég ha ránéz a padsorainkra! Mi együtt fogtunk össze az idősebb generációval, a fiatalabb generáció, és együtt keressük az ország javát. Ugyanígy nem állítottuk szembe a nyugdíjasokat a gyerekekkel. Mi a családot egészében és egyben kezeljük.

Amit pedig tételesen elmondtunk: nincs olyan 30 százaléka ennek az országnak, amelyik a polgári kormány látókörében ne lenne benne, és ne tett volna meg mindent ezekért az emberekért is. Úgyhogy képviselő asszony, ezeket kénytelen vagyok tételesen visszautasítani.

Ugyanakkor fontos, hogy beszéljünk arról, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét ez a kormány jelentősen növelte mind az elmúlt évben, és az idei évben is ez fog történni. És az inflációról azért beszéltem önnek az előbb, mert ez alapvetően befolyásolhatja azt, hogy a nyugdíjasok számára mekkora lesz ez a növekedés, és hogy szükség lesz-e év közben egy újabb nyugdíjemelésre. Ha önök partnerek, biztosak vagyunk abban, hogy nem lesz szükség.

És még egy, az önök prognózisainak a helyességére: kérem, tessék, ha előveszik a jegyzőkönyveket, ugyanezt mondták el egy évvel ezelőtt, körülbelül egy évvel ezelőtt, hogy a költségvetésben a 11 százalékos infláció tarthatatlan dolog, mit képzelünk, hogy jön ez. Úgy néz ki, hogy 10 százalék körül fog megállni az infláció, képviselő asszony, tehát a várakozásaink és a becsléseink helyesek voltak mindazon propaganda ellenére, amit egyébként folytattak.

Év közepén kitartóan tele volt vele az újság, hogy a magyar költségvetés hiánya tarthatatlan méreteket ölt, azonnal csomagot kell gyártanunk, és azonnal tenni kell valamit, mert összeomlik az ország. Kérem szépen, világosan látszik, hogy igazunk van, a költségvetés számai rendre teljesülnek. Ideje lenne abbahagyni ezt a fajta propagandát és az ország valós helyzetéről beszélni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és nem a vágyaikról. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  139  Következő    Ülésnap adatai