Készült: 2020.09.24.00:09:54 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (1999.10.20.), 131. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő Asszony! Ön a járulékszámlákkal kapcsolatosan idézett egy ÁSZ-álláspontot. Valóban így van, jelen pillanatban a járulékszámlák vezetése késésben van, körülbelül öthónapos késésben van. Ennek oka végtelen egyszerű, a következő. Az örökölt járulékszámlák nagyjából a teljes káosz állapotát mutatták, ezt találtunk, hosszú, kígyózó sorokban álltak a vállalkozók, illetve azok, akiket a tb berendelt számlát egyeztetni.

Kérem, ez az a rendszer, amit mi fel fogunk számolni! Ennek az az ára, hogy most épp egy kicsit csúszásban vagyunk, de utol fogjuk érni magunkat, és akkor pontos, világos képünk lesz. Tehát nem arról van szó, hogy itt valami hanyagság lenne, arról van szó, hogy az elmúlt időszakból - és nem akarom mondani, hogy melyik időszakban keletkezett, mert nagyon nehéz lenne eldönteni, hogy a 40 év alatt, az utána jövő 4 vagy az azt követő 4 év alatt - olyan kaotikus számlaállapotokat örököltünk, amit tisztába kell rakni. Ez a munka folyik, emiatt csúszunk, de itt nem hanyagságról és nem mulasztásról van szó.

Az infláció mértékének megítéléséről tetszett megint beszélni. Az infláció egy olyan különleges dolog, hogy a várakozások nagymértékben képesek befolyásolni. Ezt már elmondtuk. Önök ma a teljes parlamenti nyilvánosságot arra használták fel, hogy ezt a várakozást fokozzák. Ezzel gyakorlatilag részeseivé válnak annak, hogy az infláció magasabb legyen az országban. Az infláció egy olyan valami, ami ellen senki nem tud védekezni, egyetlen magyar polgár sem, mert úgy nyúl be a zsebébe, hogy nem tud ellene védekezni.

Tudjuk, hogy ez mit jelent, Bokros úr elmondta, világos és egyértelmű volt a szava: nem tudtok olyan bért kikövetelni és kisztrájkolni, amit én ne tudjak elinflálni. Nem akarunk ehhez a politikához visszatérni! Úgyhogy nagyon kérem önöket ismételten, legyenek ebben partnerek. Az infláció ütemének mérséklődése közös (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) felelősségünk és az ország érdeke. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  131  Következő    Ülésnap adatai