Készült: 2020.09.19.15:37:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

94. ülésnap (1999.10.20.), 109. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:43


Felszólalások:  Előző  109  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr, az előbbi felszólalásánál egy darabig még jegyzeteltem, hogy mi minden lesz az, amire reflektálni akarok, de utána rájöttem, hogy fölösleges. Egy rossz, helytelen feltételezésből kiindult, előre megírt beszéddel állunk szemben, ami azt tűzte ki célul, hogy arról fog szólni, hogy itt reálérték-csökkenés van, ebből indult ki. Ezt ma már az ülésteremben tisztáztuk, hogy nincs reálérték-csökkenés az egészségügyben. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Tisztázzuk!) Ennek megfelelően az ön által soroltak tételesen sem igazak.

A gyógyszerkassza helyzetéről világosan és egyértelműen elmondtam, hogy mi a helyzet vele. Igen szép eredménynek tekinthető, hogy sikerült megállítani a növekedést, jelentős mértékben csökkenteni az ütemét.

Ön az amortizációra célzott. A felszólalásomban ezt is pontosan és világosan elmondtam, hogy milyen helyzet van. Az intézmények vezetői azért, mert az önkormányzatok nem biztosították számukra a forrásokat, saját felelősségükre sokszor átlépték a törvényes kereteket. Tekintettel arra, hogy a közeljövőben nem számíthatunk arra, hogy az önkormányzatok változtatnának ezen a politikájukon - bár én kértem a pulpitusról, és minden önkormányzati vezetőt most is ismételten kérek erre -, ennek ellenére beláttuk, hogy jobb, ha a biztosítjuk ezt a lehetőséget a kórházigazgatóknak, és nem kényszerítjük őket törvénysértésre. Ez is világos, tiszta és egyenes beszéd volt. Nem tudom, hogy hogy sikerült kiforgatni a szavainkat, és nem tudom, hogy hogy sikerült egy koncepciójában helyes irányokat mutató előterjesztést állandóan mint az egészségügy legnagyobb rémét beállítani a mai vitában.

Uraim! Hölgyeim! Ez pánikkeltés, ami folyik. Kérem, térjünk vissza a tárgyszerű vitához! Abban az esetben van esélyünk arra, hogy esetleg jó javaslatokat is hallunk önöktől.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  109  Következő    Ülésnap adatai