Készült: 2020.09.19.17:24:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

302. ülésnap (2013.09.16.), 136. felszólalás
Felszólaló Borbély Lénárd (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:03


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BORBÉLY LÉNÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr. Pártállástól függetlenül közel két és fél millió magyar ember írta alá a Fidesz rezsicsökkentés folytatásáért szóló petícióját.

Ebből is látszik, hogy milyen fontos társadalmi kérdésről van szó, és már az is többször elhangzott, hogy ennek, hogy elkezdtünk a rezsicsökkentést, nagyon sok mellékhozadéka is van. Ilyen a fogyasztóvédelmi problémák felszínre kerülése, amivel eddig igazából senki nem foglalkozott. Elmondta államtitkár úr is, hogy a fogyasztókhoz hogy állnak hozzá, milyen egyoldalú szerződésekkel álltak eddig ezek a közműcégek. Jó példa erre az az 56 ezer téves számla, amit rosszul bocsátottak ki. Ennek következtében 560 millió forint fog a fogyasztók pénztárcájába bekerülni kötbér gyanánt.

Remélem, hogy a megalkotásra kerülő új közszolgáltatási törvény, amely nonprofit alapra helyezi a közszolgáltató cégeket, olyan garanciális elemeket fog tartalmazni, ami hosszú távra megoldást jelent. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai