Készült: 2020.09.24.01:58:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

258. ülésnap (2013.03.05.), 103. felszólalás
Felszólaló Borbély Lénárd (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Honvédelmi és rendészeti bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  103  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BORBÉLY LÉNÁRD, a honvédelmi és rendészeti bizottság előadója: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom a tisztelt Házat, hogy az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága 2013. február 25-én az előterjesztést megvitatta, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény módosításáról szóló T/10048. számú törvényjavaslatot 13 igennel, 4 nem mellett, tartózkodás nélkül általános vitára alkalmasnak tartotta.

A javaslat célja a törvény hatálya alá tartozó hivatásos állományúak vonatkozásában a köztársasági elnök hatáskörébe tartozó esetekben a jogorvoslattal kapcsolatos szabályozás rögzítése, a rendelkezési állomány megszüntetésével kapcsolatos szabályok kiegészítése, valamint a magyar rendvédelmi karral összefüggésben kisebb módosítások elvégzése.

Az államtitkár úr által elmondottakkal kiegészítve szeretném tehát megerősíteni, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság nagy többségben az előterjesztést, a törvényjavaslatot általános vitára alkalmasnak tartja, és azt javasolja a parlamentnek elfogadásra.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  103  Következő    Ülésnap adatai