Készült: 2020.10.25.09:22:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

251. ülésnap (2017.10.30.), 23. felszólalás
Felszólaló Kövér László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka bejelentés
Videó/Felszólalás ideje 1:21


Felszólalások:  Előző  23  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Ház! Tájékoztatom önöket, hogy Hadházy Ákos LMP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett 14.B.222/2017/5. számon a Békéscsabai Járásbíróságtól magánvádas ügyben. Ezt megvizsgálásra kiadtam a Mentelmi bizottságnak.

Tisztelt Képviselőtársak! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendről, az ülés időtartamáról, a felszólalási időkeretekről az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.

Tisztelt Ház! Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló országgyűlési határozat 37. § (1) bekezdése értelmében az Országgyűlés egyes napirendi pontok időkeretben történő tárgyalását határozhatja el.

Az elnöki jogkörben előterjesztett indítvány ennek alapján azt kezdeményezi, hogy a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről szóló V/17955. számú előterjesztést az Országgyűlés négyórás időkeretben tárgyalja meg. A napirendi ajánlás tartalmazza az időkeret felosztását.

A Jobbik és az LMP képviselőcsoportja kérésére az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló határozat 37. § (4) bekezdése értelmében az időkeretes tárgyalás elfogadása esetén a képviselőcsoport rendelkezésére álló időkeret a kétszeresére emelkedik. Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy ismertesse az időkeret felosztására vonatkozó indítványt.
Felszólalások:  Előző  23  Következő    Ülésnap adatai