Készült: 2020.02.23.21:57:05 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

285. ülésnap, 291. felszólalás
Felszólaló Dr. Ujhelyi István (MSZP)
Felszólalás oka részletes vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:22

Felszólalások:  <<  291  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Kérem, hogy támogassák a jegyző asszony által ismertetett elnöki javaslatot. Számítok a Jobbik-frakció közreműködésére. Jegyző asszony, az önök sorstársa és képviselőtársa éppen elmondta. (Dr. Apáti István felemelt kézzel szavaz.) Egy szavazatom már van. (A Jobbik-frakció többi képviselője is kézfelemeléssel szavaz.) Kettő, három, négy, öt, hat. Megvan a többség, köszönöm szépen. Már csak én nem kaptam meg a szocik támogatását. (Derültség.)

Megnyitom tehát az ajánlás 2. és 3. pontjaira az első szakaszt 6 perces időkeretben, ahogy az szokott lenni máskor is. Először, másodszor, harmadszor? (Senki sem jelentkezik.) Köszönöm szépen. Lezárom a vita ezen szakaszát.

Megnyitom a második szakaszt az ajánlás 4-38. pontjaira, valamint az ajánlás 1. pontjára. Hatperces időkeretet tudok felajánlani. (Senki sem jelentkezik.) Nincs jelentkező. Lezárom a vita ezen szakaszát és a vita egészét is.

Mikrofonját fölhelyezve Illés Zoltán államtitkár úrnak zárszóra lehetősége van, illetve a vitában elhangzottakra válaszolhat (Dr. Illés Zoltán jelzi, hogy nem kíván szólni.) - amit nem most kíván megtenni.

Így aztán nem maradt más dolgom, mint hogy jelezzem, hogy várhatóan következő ülésünkön döntünk a benyújtott javaslatunkról. Köszönjük államtitkár úrnak is, hogy itt volt a tartalmas vitán.

Soron következik az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Rubovszky György KDNP-s képviselőtársunk önálló indítványát új változatban T/11300. számon, a bizottsági ajánlást pedig T/11300/7. számon kapták meg.

A bizottsági ajánlás összesen 5 ajánláspontot tartalmaz. Egyszakaszos tárgyalást javaslok. Kérem, hogy értsenek velem egyet. Már egy bólintással is beérem, ha nincs ellenkezés, mert az is valami, ebben az időben. (Látható egyetértés.) Köszönöm szépen, megvan a többség. Eszerint haladunk tehát.

A részletes vita 1-5. pontjaira nyitom meg a vitát 15 perces időkeretben. Kérdezem, hogy ki kíván hozzászólni. (Jelzésre:) Novák Előd képviselő úr, öné a szó.

Felszólalások:  <<  291  >>    Ülésnap adatai