Készült: 2020.07.06.10:53:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

12. ülésnap (2002.06.26.), 108. felszólalás
Felszólaló Karakas János (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Elnök úr, én is ugyanabba bűnbe esem, amire szeretném fölhívni elnök úr figyelmét: figyelmeztesse képviselőtársaimat, hogy a lényegről és a két előterjesztésről beszéljünk! Hisz itt már mindenről volt szó, lassanként az eredeti vita alapja, a két előterjesztés vész el. Sajnálom saját magammal együtt Czerván György, Lezsák Sándor vagy Járvás István ellenzéki képviselőtársaimat is, akik, gondolom, ugyanolyan megdöbbenve hallgatják ezeket a kétperces riposztokat, amit olyan képviselőtársaink tesznek, akik eredetileg nem is vették a fáradságot arra, hogy bejelentkezzenek erre a vitára, most viszont kitartóan itt ülnek.

Mégis, ha már szót kértem, két témára szeretnék reagálni. Fölhívnám a figyelmét Vincze Lászlónak - aki azt mondja, hogy 500 ezer vagy még több parasztról és a parasztgazdaságok érdekében szól - arra, hogy konzultáljon már Horváth professzorral, hiszen ez az 500 ezer vagy még több 8-10 hektár területet jelent. Amikor a professzor úr azt említi, hogy versenyképesség és birtoknagyság között összefüggés van, vegyük figyelembe, hogy a kert-Magyarország álma már egyszer-kétszer fölvetődött, de azért tudjuk, hogy meddig mehetünk el és hogyan, tehát azért keressük meg ennek a szakmai alapjait is.

A másik pedig Ivanics képviselő hozzászólásához kapcsolódik, aki azt mondja, hogy '98-hoz viszonyítva mi most már a szövetkezet helyett a társas gazdálkodást mondjuk. Torgyán József, Szabadi Béla és az utánuk következő többi FVM-es vezető keményen mondta, amikor az átalakulási kényszert a szövetkezeti törvénybe is befogalmazták önök, hogy kérem, itt az időtök, kaptatok határidőt, alakuljatok át, szövetkezzetek társas gazdasággá. Ezt a jogi kényszert önök hozzák, és ne feledje ezt el Ivanics úr se!

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai