Készült: 2021.02.28.07:08:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

239. ülésnap (2012.11.20.), 84. felszólalás
Felszólaló Mágori Józsefné (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:52


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁGORI JÓZSEFNÉ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Nem akarom elvenni az időt az előre feliratkozottaktól, de most végighallgattam ezt a fiatalembert az MSZP-ből, és könnybe lábadt a szemem. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Helyes!) Magát lóvá tették, üzenem, a pártjából, aki írta ezt a beszédet.

Én elmondom önnek, hogy 1994 dicsőséges választásán nálunk dr. Buzás Péter polgármester úr lett a város polgármestere. Tudja, mi volt az első teendője? Bezárta azt a Bajza József Általános Iskolát, ahol a gyermekek nagy része cigány volt, és ahol volt egy (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: Azóta is polgármester! - Most ő a polgármester!) olyan igazgatóhelyettes, ki kell mondanom a nevét, Erdei Andrásnak hívták, aki felvállalta, nem akkor, sokkal hamarabb, a cigánygyermekek felemelését.

Képzelje el, az az iskola egy nagyon jól felszerelt iskola volt, tusolókkal, öltözőkkel, tornateremmel, önkiszolgáló étteremmel. Talán a legjobb a városban, és az került bezárásra. Miért? Mert valakiknek ez volt a politikája. Ott a reggel nem tisztán érkező gyerekeket a hivatalsegédek megfürdették, tiszta ruhába öltöztették. Az nem volt kérdés, hogy milyen származású. Ott mindenkinek volt felszerelése, ha otthon hagyta, kapta a füzetet, a tollat meg a ceruzát. Megpróbált mindent az egész tantestület, a vezetőjével együtt, megtenni azért, hogy a nagy társadalmi különbségeket valahogy kiegyenlítsék.

Mi volt az első reakció? Ezt az iskolát '95-ben bezárták. Ki zárta be? A szocialista párti Buzás Péter.

Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból. - Közbeszólás ugyanonnan: Úgy van! - Tukacs István: A gyerekeket nem zárták be! Azok iskolába jártak!)
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai