Készült: 2021.02.27.22:42:45 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

239. ülésnap (2012.11.20.), 70. felszólalás
Felszólaló Mágori Józsefné (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁGORI JÓZSEFNÉ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársak! Én a vitát el szeretném indítani egy normálisabb mederbe. Én nagyon jó példákat tudok mondani a roma problémák kezelésére, vagy azt kell mondanom, hogy a mi vidékünkön olyan nagyon súlyos problémák egyáltalán nincsenek.

Körülbelül két hete voltam Királyhegyes faluban egy évadzáró marhapörköltes vacsorán, ahol a közmunkások munkáját értékelte a falu vezetése. Egy nagyon jó hangulatú, egy diavetítésen a munka eredményét bemutató előadás után nagyon elégedettek voltak az ott dolgozók. Nagyon örültek neki, hogy kaptak egy ilyen lehetőséget, ahol havonta normális munkát végezve, annak eredményét látva még elfogadható jövedelemhez is jutottak, mivel ez a 47 ezer forint azért sokkal több, mint a 22 ezres segély. Ezt szerettem volna elmondani a választókerületemről.

De tegnap kaptunk egy fölhívást a Jobbik-frakcióból - nem akarom bántani, nem tudom sajnos a nevét a képviselő úrnak -, hogy jelentkezzen olyan valaki, aki romákat alkalmaz. Uram, a 22 éves cégünkben általában legalább az ötven százaléka a dolgozóinknak mindig roma. Sőt, öt szolgálati lakásunk van, és ott laknak nálunk. Higgye el, amikor megkapja valaki a becsületet, amikor megkapja a megélhetést, amikor normális, emberi elbánást kap, nagyon lehet rájuk számítani éjjel-nappal, bármikor, amikor a cégünknek arra szüksége van.

Nekem azok a fölszólalások, amiket itt hallok, olyan idegenek. Én itt élek Magyarországon, büszke vagyok rá, már hatvanéves vagyok, tanítottam 16 évig Makón a Bajza iskolában, ahol a tanulók hatvan százaléka átlagosan mindig cigány volt. Nincsenek ezek a problémák. Mintha a Holdról jönnének.

El szeretnék egyszer menni azokra az ominózus helyekre, ahol ezeket a nagy gondokat találják. (Közbeszólások a Jobbik padsoraiból: Várjuk szeretettel! Együtt menjünk!)

Köszönöm a meghallgatást. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  70  Következő    Ülésnap adatai