Készült: 2020.06.03.18:57:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

39. ülésnap (2006.11.28.), 178. felszólalás
Felszólaló Dr. Zombor Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ZOMBOR GÁBOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Egy picit csatlakoznék Gógl Árpád képviselő úr előbb elmondott felszólalásához konkrét példával. Ezek a zászlóshajónak kinevezett intézmények valószínűleg sokkal nagyobb feladatot fognak ellátni a jövőben, mint a korábbi években, és azt tapasztaljuk az előterjesztés alapján, hogy olyan kulcsszakmákból vonnak el ágyszámokat, amelyek ezt a pluszfeladat-ellátást lehetetlenné fogják tenni. Lehet, hogy költői a kérdés, de meg szeretném kérdezni, hogy milyen hatástanulmány vagy milyen számítások alapján lettek ezek a döntések vagy ezek a javaslatok meghozva.

A másik: szeretném felhívni a figyelmet arra mint gyakorló regionális egészségügyi tanácsi elnök, hogy a jelenlegi szabályozás alapján a regionális egészségügyi tanácsok nem fognak tudni döntést hozni. Természetesen majd módosító javaslatban ezt megpróbáljuk kezelni, hogy ne egy áldemokratikus intézmény legyen ez a regionális egészségügyi tanácsi döntés. A kormánypárti felszólalók figyelmébe szeretném ajánlani, hogy a magyar jogrendszerben, ami az egészségügyre vonatkozik, nagyon sok olyan jogszabály van már most is, ami azokat az indokokat, amelyeket elmondtak - hány műtétet végeztek el, milyen műtéteket; azt hiszem, Schvarcz képviselő úr mondta -, pontosan az elmúlt ciklusban a kormány terjesztette be és fogadták el, hogy milyen minőségi feltételeknek kell megfelelni egy kórháznak, hogy hol lehet elszámolni ilyen típusú ellátásokat.

Tehát úgy gondolom, hogy a rendszer azért meg volt alkotva, a szabályok megvoltak. Nagyon úgy néz ki, ahogy Csáky András képviselő úr elmondta, hogy ahogy a konvergenciaprogram is, a költségvetési hiány mérséklésére vonatkozik ez a javaslat.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  178  Következő    Ülésnap adatai