Készült: 2021.04.21.19:14:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 220. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Borsod megyei képviselőként, bár én Tiszaújvárosban lakom (Kontur Pál: Az egészen más!), de Miskolc város fejlesztéséről az elmúlt tíz évben, képviselő úr, ezt elmondani, amit ön elmondott, egyszerűen elképesztő! Olyan messze áll az igazságtól, hogy hihetetlen. Most, egy héttel ezelőtt írták alá azt a megállapodást, ami éppen az ön kórházának a fejlesztését finanszírozza állami támogatásból 11 milliárd forinttal (Taps az MSZP padsoraiban.), az ön kórházának a fejlesztését, tisztelt képviselő úr!

Folyik a villamostender 32 milliárd forintos beruházással. Évenként a város 600-700 millió forintot költött, a kormány plusz 1 forintját minden alkalommal igénybe véve, különböző útfejlesztésekre, közterületek fejlesztésére. Elkészült a Miskolcot elkerülő út, ami hihetetlen sokat jelent a város számára, nem kell a városon keresztül áthaladni. Az ipari park fejlesztése kormányzati támogatással megvalósul. Ez is jelentős. Odatelepültek olyan új munkahelyek mint legutóbb például a Vodafon, ami több száz munkahelyet teremtett a városban; a panelprogram keretében több száz lakás újul meg, korszerűsödik meg, tisztelt képviselő úr - hát miről tetszik beszélni? Ennyi fejlesztés, mint ami az elmúlt öt-tíz évben Miskolcot és Miskolc környékét jellemezte, soha a korábbi évtizedben nem volt!

Természetesen azok a problémák, amikről beszélt, azok vannak. Ezen dolgozik az önkormányzat, hogy ezeket a problémákat kezelje, megoldja, de ilyen negatív módon - ön, miskolciként! - beszélni arról a városról, ami ilyen fejlődést ért el az utóbbi időben! Egy vagy két hete volt éppen az új uszoda átadása Miskolc városában! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Képviselő Úr! A realitás vagy legalább az igazság minimuma! Arról beszéljenek itt, a Parlament falai között!

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai