Készült: 2021.04.17.15:56:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 22. felszólalás
Felszólaló Kovács Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka ügyrendi kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az ügyrendi javaslatom, elnök úr, az, hogy rendeljen el szünetet az elnök úr, amíg az ellenzéki párt előre írásban leadott képviselői megérkeznek az ülésterembe. (Korózs Lajos: Helyes! - Taps az MSZP soraiban.) Egy egészen különleges helyzet tanúi vagyunk ma a parlamentben: miközben a Fidesz képviselőcsoportja 1300-nál több módosító indítványt nyújtott be az Országgyűlésnek a költségvetéshez - ennek persze a tartalmáról, hogy mennyire komolytalan és a hecckampány kategóriába tartozó módosító indítványokról van szó, képviselőink már beszéltek -, ettől függetlenül egy komoly tárgyaláshoz, tisztelt elnök úr, elképzelhetetlen az, hogy azok a képviselők, akik ilyen számú módosító indítványt nyújtanak be a parlamentbe, ide se jönnek.

(9.00)

Lenézik tulajdonképpen a parlamentet ilyen tekintetben, viccet próbálnak meg csinálni a mi komoly munkánkból és tevékenységünkből. Ez így nem folytatható, tisztelt elnök úr! Kérem az ellenzéki képviselőcsoportok jelen lévő tagjait, hogy gondoskodjanak arról, hogy ha komolyan veszik a költségvetés tárgyalását az Országgyűlésben, akkor azok, akiknek a nevét előre leadták hozzászólóként a parlamentben, legyenek itt és vegyenek részt a vitában.

A Szocialista Párt képviselői, akiknek a nevét előre leadtuk hozzászólóként és véleményalkotóként, valamennyien itt ülnek a teremben, és készen állnak arra, hogy komoly szakmai vitát folytassanak az ellenzék képviselőivel. Így erre nincs lehetőség, így a vita komolytalanná válik, ezért még egyszer szeretném kérni elnök urat, hogy az ellenzéki képviselők - akik előre leadták hozzászólási szándékukat - megérkezéséig rendeljen el szünetet.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  22  Következő    Ülésnap adatai