Készült: 2020.07.08.12:51:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

116. ülésnap (2015.11.16.), 371. felszólalás
Felszólaló Varga Gábor (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Fenntartható fejlődés bizottsága
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:24


Felszólalások:  Előző  371  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARGA GÁBOR, a Fenntartható fejlődés bizottságának előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A Fenntartható fejlődés bizottsága a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény módosításáról szóló T/6989. számú törvényjavaslat részletes vitáját november 11-i ülésén sikeresen lefolytatta, 4 igen, 1 nem szavazattal és 2 tartózkodással a vitát lezárta. A bizottság megállapította, hogy a törvényjavaslat megfelel a házszabály 44. § (1) bekezdés szerinti jogi és szakmai követelményeknek.

A törvénymódosítás aktualizálja és kiegészíti az államot megillető halgazdálkodási jog hasznosításának szabályait. A módosítások azért szükségesek, mert a nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken az államot megillető halgazdálkodási jogok haszonbérletére kötött szerződések nagy része hamarosan lejár. A vízterületeken folyamatos és zavartalan halgazdálkodási tevékenység akkor folyhat, ha a jogszabályi háttér lehetővé teszi, hogy a sok, egy időben megszűnő hasznosítási szerződést zökkenőmentesen új szerződésekkel lehessen kiváltani.

Kérem a tisztelt Házat, hogy a törvényjavaslatot támogatni szíveskedjen. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  371  Következő    Ülésnap adatai