Készült: 2021.02.26.10:50:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

169. ülésnap (2004.09.29.), 159. felszólalás
Felszólaló Páva Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:23


Felszólalások:  Előző  159  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁVA ZOLTÁN (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Mikes képviselő asszony arról beszélt, hogy alkotmányellenesek a kistérségi társulások. Szeretném elmondani, hogy mi azonnal megalakítottuk ezeket a többcélú kistérségi társulásokat, és 112 millió forintot nyertünk.

112 millió forintot tudtunk szétosztani azok után, hogy a térségi társulásban mintegy 100 millió forintot osztottunk szét a CÉDE és a TEKI keretében, amely különféle önkormányzati intézmények felújítását szolgálta, utak, járdák javítását szolgálta. A 112 millió forintból jutott iskolabusz-vásárlásra, jutott az iskolák átszervezésével kapcsolatos feladatok megoldására. Jutott arra, hogy a kötelező eszközbeszerzésben segíteni tudjunk az önkormányzatoknak. Jutott arra, hogy a hulladékgazdálkodási terveket mintegy 19 kistelepülésnek el tudjuk készíteni. Jutott arra, hogy az állatitetem-helyeket, az úgynevezett dögkutakat megszüntessük, jutott arra, hogy az illegális hulladéklerakókat lassan megszüntessük, arra, hogy az orvosi ügyeletet korszerűsítsük.

Ezek után a 19 polgármestertársamat abszolút nem érdekli, hogy alkotmányos-e vagy alkotmányellenes-e (Derültség az MSZP soraiban. - Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból.), az érdekli, hogy pénz érkezett, és nemcsak hozzánk, hanem 69 további kistérségi társulásba. Ezt köszönjük szépen a kormánynak, és örülünk neki.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban. - Nagy zaj az ellenzéki padsorokban.)




Felszólalások:  Előző  159  Következő    Ülésnap adatai