Készült: 2021.05.17.20:51:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

308. ülésnap (2013.10.07.), 190. felszólalás
Felszólaló Tállai András (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  190  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÁLLAI ANDRÁS belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön által felvetett kérdésre röviden azt tudnám válaszolni, hogy én is őszintén remélem, hogy bő egy év múlva már mind a két településen valóban tiszta vizet önthetnek a pohárba, sőt nemcsak önthetnek, hanem azt egészséggel el is fogyaszthatják.

A bővebb válaszom a következő: a 2011. évi helyi önkormányzatokról szóló törvény valóban a belügyminisztert hatalmazza fel arra, hogy az Európai Unió által is támogatott ivóvízminőség-javító programokat felügyelje és azokhoz támogatást, segítséget nyújtson.

A Gyula-Elek ivóvízminőség-javító program megvalósítására vonatkozóan 2012-ben született támogatási szerződés, amelyet 2013-ban a támogatási többletigénylés miatt módosítani szükséges. Ennek folyamata megkezdődött és rövidesen lezárul. Az érintett önkormányzati társulás benyújtotta a szükséges iratokat ahhoz, hogy a támogatási szerződés módosuljon. A BM-önerőalap többlettámogatási igény folyamatának elbírálása is megkezdődött, véleményem szerint ennek sem lesz akadálya.

Tisztelt Képviselő Úr! A projekt építési közbeszerzési eljárása 2013. július 1-jei határidővel befejeződött, egy pályázó adott ajánlatot. A közbeszerzési eljárás során megkötendő szerződés, megállapodás aláírása szeptember 30-án megtörtént. Az ellenszolgáltatás nettó értéke 1 977 641 500 forint plusz áfa. A vállalkozó a létesítmény szerződésszerű megvalósítását a szerződés megkötésétől számított 530 napon belül köteles teljesíteni, a legvégső határidő 2015 márciusa.

Tisztelt Képviselő Úr! Nagyon bízom benne, hogy a projekt sikeres lesz, és a gyulaiak és az elekiek örülni tudnak (Az elnök csenget.) annak nemsokára, hogy tiszta ivóvíz kerül a poharukba.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  190  Következő    Ülésnap adatai