Készült: 2021.06.20.23:31:47 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

234. ülésnap (2009.10.20.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Dorkota Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:26


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Munkáról és munkahelyteremtésről beszélünk már jó ideje. Engedjék meg nekem, hogy tényekről beszéljek. 2002-ben, a polgári kormány utolsó évében Dunaújvárosban 5,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta. Most, a Gyurcsány-Bajnai-kormány nyolcadik évében az augusztusi adatok szerint 10,7 százalék. A megszorítások nem vezetnek sehova. Egyébként egyetlenegy lehetőség van: a beruházások és a fejlesztések.

Sok módosító indítványt nyújtottunk be - valóban. Én 14 módosító indítványt nyújtottam be Fejér megye 4. számú választókerületéért és ötöt Dunaújvárosért. Miért ilyen sokat, tisztelt képviselőtársaim? Hatodik éve nyújtom be Dunaújvárosból ugyanazokat, de egyet sem fogadnak el soha. Gondolkodjanak már egy picit! Ha évente véletlenül egyet-egyet elfogadtak volna, akkor most nem kellene ezeket a módosító indítványokat benyújtani.

Mire is kérünk mi, dunaújvárosiak? Közbiztonság támogatására, térfigyelő kamerák fejlesztésére kívánunk 30 millió forintot. Megjegyzem, hogy nemcsak a kormány és a parlament támogatását kérjük, mert önerőből 16 kamerára már a közbeszerzési eljárást kiírtuk. Játszóterek fejlesztésére kérünk kis összeget. Saját magunk szintén megtettük ezeket, az idén három játszóteret építettünk. A dunaújvárosi szabad strand a legszebb, legjobb része volt a városnak és a környéknek. Az idén az önkormányzatunk 200 milliót ruházott be. Ennek a további fejlesztéséhez kérnénk támogatást. Mindenki büszke a sportban elért eredményekre, az úszásban is. A Fabó Éva Sportuszoda fejlesztésére szándékozunk pénzt fordítani, elkészítettük a terveket is; s ugyanígy a vidámparkra, ami kulturális szórakoztató központ lenne.

Megjegyzem, hogy Dunaújvárosban az önkormányzat MSZP-s és fideszes többsége egyaránt támogatja ezeket a célokat. Nem értem, hogy önök miért nem támogatják. Illetve kérem, hogy a részletes vitát követően a szavazásnál támogassák.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai