Készült: 2021.06.18.04:27:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

170. ülésnap (2008.11.03.), 174. felszólalás
Felszólaló Dr. Dorkota Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. DORKOTA LAJOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Donbass-Duferco Konzorcium 2004-ben 444 millió forint összegért privatizálta a Dunaferr Zrt. állami tulajdonú részvénycsomagját. Ahogyan mifelénk ezt mondták, a szocialisták elkótyavetyélték a gyárat. A szerződés rögzítette, hogy a privatizátornak évente egymillió eurót kell kistérségfejlesztésre fordítani. Ugyancsak tartalmazta a szerződés, hogy öt éven keresztül meg kell tartani az átlag munkáslétszámot. Sajnos 2009-ben ez a szerződés lejár, nagyjából sejthető, hogy mi vár a kistérségünkre.

Eltelt négy év, négy év alatt évi egymillió euróval egymilliárd forintot kellett kistérségfejlesztésre fordítani. Ebből az összegből nyilvánvalóan munkahelyek, sőt munkahelyek százai jöttek létre a gyár kapuin kívül. A kisebbségi Gyurcsány-kormány szociális és gazdasági válságba sodorta az országot, amelyből egy kiút és orvosság van: adócsökkentés, munkahelyek megtartása és munkahelyek teremtése.

Tisztelt Államtitkár Úr! Kérdezem öntől: teljesítette-e a Dunaferr privatizátora a vállalat egymilliárd forintos kötelezettségét a kistérségben munkahelyteremtésre? Hol és hány munkahelyet teremtett a privatizátor? És a kisebbségi Gyurcsány-kormány szerint miért minősül munkahelyteremtésnek a Mah-jong Szövetség - ez egy kínai társasjáték, aki nem tudná - és a női kézilabda több százmilliós támogatása?

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  174  Következő    Ülésnap adatai