Készült: 2020.07.07.05:48:00 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

332. ülésnap (2013.12.03.), 220. felszólalás
Felszólaló Pál Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Hallgatva itt a vitát, néhány dologra szeretnék reagálni. Azt szerintem nem vitatjuk, és ezt el is mondtuk, hogy abban, hogy fejlesztések kellenek, nincs vita. Én magam is azt mondtam, hogy az, hogy a Városligetet fejlesztik, ez így rendben van. Hogy most éppen erre van-e szüksége a fővárosnak vagy sem, ezen lehet vitatkozni. Én erre mondtam, hogy szerintem most épp nem erre van szüksége a fővárosnak, hanem mondjuk, a metrót kellene felújítani - ezen már Babák úrral nagyon jól elvitatkoztunk -, merthogy három és fél éve az önök főpolgármestere ezt nem teszi meg, miközben ma már életveszélyes ez a metró. De ez most egy másik kérdés.

Amit Koszorús képviselő úr mondott a Nemzeti Színházzal és a Millenárissal kapcsolatban, szeretném jelezni, hogy ott nem ez volt az eljárás, mint amiről most szó van, ez a különbség, és ezt értse már meg, vagy értsék már meg, hogy az a probléma, hogy amit most önök ideterjesztettek a parlament elé, ez egy más típusú eljárás. Az az eljárás, amiről itt most már tényleg két órája beszélünk, nevezetesen, hogy minden törvény alól kivonják ezt a fejlesztést, és semmit nem kell figyelembe venni. (Dr. Papcsák Ferenc: Ez maga a törvény!) Ezt már olyan szépen elmondtuk, le van írva. Ez az igazi probléma. Nem az a probléma, hogy ez megtörténik vagy nem, persze, hogy mennyiért, az más kérdés. És ez az eljárás ad lehetőséget arra, Papcsák úr, ami önt is körüllengi - már ne haragudjon, nem tudok mást mondani -, a korrupció ködje vagy füstje, ez lengi önt körül, és ezt az ügyet is ez lengi körül. Ez az igazi problémánk. És azt mondjuk, hogy erre adjanak választ, hogy miért kell.

Ebben, tényleg azt tudom mondani - államtitkár úr itt van -, hogy a kormány is hallgat. Vélhetően megvan az igazi oka, hogy miért hallgat, mert valószínű, hogy ők is tudják, hogy ez az eljárás lehetőséget ad. És ezt láttuk. Láttuk a Kossuth térnél, láttuk az Olimpiai parknál, láttuk a Bálnánál (Az elnök a csengője megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ugyanígy láttuk a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnél. Ez az igazi probléma ezzel az előterjesztéssel.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai