Készült: 2020.07.06.08:42:56 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 72. felszólalás
Felszólaló Pál Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:39


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Azért kértem szót, mert Kőszegi Zoltán képviselőtársam azt mondja, hogy amit mi mondtunk, az a cinizmus. Jelzem, nem mi mondtuk, ezt Novák Előd képviselőtársam mondta, a jobbikos. Én arra reagáltam, hogy ő valóban cinizmusnak tartja-e azt a módosító indítványt, ahol lakások komfortfokozatának javítására teszünk javaslatot. (Kőszegi Zoltán: Igen.)

Jelzem önnek egyébként, hogy az elmúlt 20 évben több mint hatezer lakás újult meg abban a városrészben, aminek érdekében szóltam, ez Ferencváros és Józsefváros, az Üllői út két oldala. Itt ül ebben a parlamentben ennek a két városrésznek a polgármestere. Egy szót nem szóltak a költségvetés vitájában, és nem tettek módosító indítványt arra vonatkozóan, hogy azt a célt elérjük, amit jeleztem. Én azt gondolom, hogy az a cinizmus, hogyha önök azt feltételezik, hogy ha mi jó szándékkal az emberek érdekében teszünk egy javaslatot, akkor ezt önök rosszindulatúan fogadják.

Jelzem önnek, ha csak belegondol a panelprogramba, ahol több tízezer lakás újult meg, az a valódi rezsicsökkentés, és nem az, amit önök csinálnak, hogy az E.ON-üzletágnál visszaadják azt a pénzt, amit egyébként, azt mondják, hogy rezsicsökkentés címen az emberek számára oda lehet adni. Ott az E.ON-üzletág megvásárlásánál megfizetik azok az emberek, akik a rezsicsökkentésben részesülnek, ott fizetik meg azt a költséget, amit önök az ő számukra odaadnak.

Egyébként jelzem önnek, ami igazán cinizmus, csak ha már ennél a szónál maradunk, akkor az, hogy abba a városrészbe, ahol rengeteg lakást kellene felújítani, önök stadiont építettek. Nos, ez a cinizmus, tudja, azokkal az emberekkel szemben.

Köszönöm szépen. (Pál Béla és Gúr Nándor tapsol.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai