Készült: 2020.07.08.07:38:31 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

323. ülésnap (2013.11.12.), 40. felszólalás
Felszólaló Pál Tibor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

PÁL TIBOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Értem, hogy itt a vita elején van némi probléma, hiszen a Fidesz nem nyújtott be módosító indítványt a költségvetéshez, így nem tud hozzászólni, ezért megkérte Novák Elődöt mint kormánypárti szóvivőt talán, hogy szóljon az ő nevükben, és tegyen néhány megjegyzést. (Babák Mihály: Elmondta az igazságot, az a bajod!)

De azért nézzük a dolog tartalmi részét is, amit itt Novák Előd képviselőtársam elmondott. (Babák Mihály: Csípi a csőrét!) Azt mondta, hogy cinikus, szakmaiatlan, és hogy eljárt az idő ezek fölött a módosító indítványok fölött. Tisztelt képviselőtársam, ha ön megnéz néhány módosító javaslatot - mondok ilyen számot, a 976. vagy az 1018. -, azok arról szólnak, hogy Budapesten, a Körút mentén, az Üllői út két oldalán több mint kétezer olyan lakás van, ami komfort nélküli. Tudja, az olyan lakás, ahol nincs bent a mosdó, a vécé, ki kell menni reggel a gyerekeknek a folyosó végére. (Babák Mihály: Megvilágosodott!) Arról szól a módosító indítványunk, hogy ezt szüntessük meg.

Ehelyett tudja, mi van a költségvetésben a Józsefvárosra és a Ferencvárosra vonatkozóan? Hatalmas stadionépítés. Ön azt cinikusnak tartja, hogy a mi értékrendünk úgy szól, hogy talán fontosabb volna a komfort nélküli lakások számát csökkenteni, mint hatalmas stadiont építeni állami pénzen abba a városrészbe?

De ugyanígy ezt tudom mondani Turi-Kovács Bélának. Amikor azt mondja, hogy alaptalanok a javaslatok, ön tényleg azt gondolja, hogy az a javaslat, ami kétezer komfort nélküli lakás felújításáról szól - ami egyébként az elmúlt nyolc évben folyamatosan haladt előre ebben a városrészben -, alaptalan javaslat? Ön komolyan azt gondolja, hogy amikor vannak olyan emberek, akik ma olyan lakásban élnek a fővárosban, ahol csak egy falikút van, akkor ez egy alaptalan javaslat? Vagy esetleg egyetért azzal, hogy ez egy cinikus javaslat? Nem gondolják, hogy az a cinikus, hogy egy ilyen városrészben stadiont építenek, és ezzel büszkélkednek, miközben ott nyomorban élnek az emberek? Kérem, hogy ezt gondolják végig.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai