Készült: 2020.07.12.19:25:15 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2012.03.19.), 237. felszólalás
Felszólaló Kovács Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:18


Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az első kétperces felszólalásomban elkezdtem ismertetni azokat a számokat, amelyek visszaigazolják, hogy igenis itt egy sikeres támogatási rendszer felállításáról beszélhetünk, amelyet, az a kérésem, mindenki gondoljon át újra és újra. És mint a sport- és turizmusbizottság többségi véleményének előadója, azt tolmácsolva, itt is kérem önöket, hogy önök is támogassák ezeket az előterjesztéseket, ezeket a módosításokat, ugyanis azt a célt szolgálják, amit mindannyian szeretnénk, egy egészségesebb, jóval jobb kondícióval rendelkező magyar népességet.

A kiemelt látványsportágak közül a labdarúgás számait ismertettem. Kosárlabdában az igazolt sportolók száma is emelkedett 2 ezer fővel, jégkorongban is emelkedett az igazolt sportolók száma, vízilabdában is emelkedett az igazolt sportolók száma. A kézilabdában volt a legkevésbé jelentős az emelkedés, de itt is 10 százalékos emelkedést könyvelhetünk el. Ha a 2010-2011. évet tekintjük 100 százaléknak, és a 2011-2012. évet viszonyítjuk hozzá, akkor látható, hogy az igazolt sportolók száma 113 százalékkal növekedett. Tehát ez a támogatási rendszer közvetve valóban visszahozta a sportpályákra, a sportpályák környékére a fiatalokat, és talán nemcsak a fiatalokat, hanem másokat is.

Szilágyi képviselő úrnak azért szeretném elmondani, hogy a szponzorációt kétféleképpen kell nézni. Én mint falusi sportegyesület vezetője, egészen pontosan látom azt, hogy van egyszer az üzleti érdekből támogatott sportolási lehetőségek köre, ahol valamilyen üzleti cél alapján remélik azt, hogy az ott kirakott reklámhordozókon keresztül piaci helyük erősödik azoknak a szolgáltatóknak, akik megjelennek ezeken a szponzorációs lehetőségeken, amit a sport biztosít számukra. Ennél sokkal fontosabb, elsősorban a kis egyesületek számára a személyes elkötelezettség, mert sokszor valóban a szülők azok, akik saját cégük jövedelméből biztosítanak arra lehetőséget, hogy különböző támogatásokat nyújtsanak a sportegyesületek részére. Tehát ez két teljesen másfajta támogatási, szponzorációs technika és lehetőség.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  237  Következő    Ülésnap adatai