Készült: 2020.07.16.06:55:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2012.03.19.), 231. felszólalás
Felszólaló Kovács Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:44


Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, Magyarországon a legeslegnagyobb baj az, hogy elmúlt húsz év a rendszerváltás óta, és azok a sportágak, amelyek önmagukat is képesek lennének eltartani - és erre tőlünk nyugatabbra lévő nagy sportegyesületek példáit felsorolva látjuk, hogy van is rá mód, lenne is rá eszköz, és lenne a sportoláson keresztül egy olyan bevételi forrás, amelyik önmagában finanszírozná ezt a tevékenységet -, Magyarországon valami csoda oknál fogva nem alakultak ki.

Úgy gondolom, hogy ez a támogatási rendszer - lehet bírálni innen, lehet bírálni onnan - alapvetően azt szolgálja, hogy legyen világszínvonalú sportunk is. Nagy, komoly támogatások nélkül biztos, hogy nem lenne a győri kézilabdacsapat ilyen erős, mint amilyen erős, ha nem lenne mögötte olyan komoly szponzoráció, olyan támogatási rendszer. És ha nem lenne győri kézilabdacsapat, akkor sok kislány nem menne el gyerekkorában, akár általános iskolás korában kézilabdázni, ami viszont egy másik felelőssége a kormányzásnak, és a kormányzati technikának egy teljesen más feladatkört ró fel.

Úgy gondolom, hogy a minőségi sport sokszor pusztán azért kell hogy sok pénzt kapjon, hogy emberekben kedvet támasszon a sportolás utáni igényre, ugyanis az olimpiai helyezések, az olimpiai aranyérmek egyben azt is jelentik, hogy egyes sportágakra felhívják a figyelmet. Teljesen mindegy, hogy ez éppen agyaggalamb-lövészet vagy éppen úszás, vagy akár vízilabda, vagy éppen kézilabda, ezzel kedvet teremtenek a fiataloknak arra, hogy ők is beálljanak sportolni, és szabadidejükben megpróbáljanak olyan, példaképeik által követett sporttevékenységet folytatni, ami önmaguknak is egészségük érdekében hasznos, de a társadalom számára rendkívül fontos.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai