Készült: 2020.07.06.04:24:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2012.03.19.), 223. felszólalás
Felszólaló Kovács Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:09


Felszólalások:  Előző  223  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót és a lehetőséget, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, hogy az elmúlt több mint egy év tapasztalatai egyértelműen azt igazolják, hogy a mostani kormány igenis felelősségét érzi annak, hogy legyen egy olyan sportkoncepció, amely a közoktatástól a látványsportágakon keresztül a minőségi, tehát a világszínvonalat megcélzó sportig egy egységes, biztos alappal rendelkezzék. Ennek része volt az adótámogatási rendszerre vonatkozó törvénynek a megalkotása is, aminek a korrekcióját most hajtjuk végre az első év tapasztalatai alapján. Úgy gondolom, hogy nagyon nagy szükség volt erre a törvényre, és nagyon nagy szükség van azokra a pénzekre, amelyeket a cégek támogatásaikon keresztül a sport rendelkezésére tudnak bocsátani.

Varga László képviselő úrral azért vitatkoznék egy picit, mert úgy gondolom, hogy nemcsak központokban, nemcsak régiós centrumokban lehetne szervezni a sportokat, hanem vannak olyan helyszínek és olyan kisebb-nagyobb települések, ahol tradicionálisan vannak olyan sportágak, és léteznek nagyon magas színvonalon űzött versenysportok, ahol olyan hagyományok alakultak ki, hogy szinte természetes, hogy egy-egy gyerek bizonyos sportágban megméreti magát. Engedje meg, hogy csak egy Vas megyei példát hozzak fel. Van egy kis, tízezer fős város, Körmend, ahol a kosárlabdázásnak hihetetlen hagyománya van, olyan szakembergárda nevelődött fel az évtizedek folyamán, akiknek a keze alól folyamatosan kerülnek ki kiválóbbnál kiválóbb fiatal sportemberek, akik számos magyarországi első osztályú kosárlabdaklubot is elértek már tudásukkal, sőt, többen külföldi csapatokban is meg tudták mérettetni magukat nagy, magasabb színvonalú bajnokságokban.

Tisztelt Képviselőtársaim! Azért szeretném ismertetni önökkel, hogy az elmúlt egy évben a látvány-csapatsportok támogatási konstrukciójában milyen pénzek jelentek meg a fontosabb, kiemelt sportágak háta mögött. Labdarúgásban az emelkedés a támogatásoknak köszönhetően (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) 109 216 főről átment 13 ezer fővel magasabb létszámba, 122 418 főre.

Köszönöm szépen, majd folytatom később. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  223  Következő    Ülésnap adatai