Készült: 2022.07.06.21:01:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

127. ülésnap, 199. felszólalás
Felszólaló Dr. Világosi Gábor (SZDSZ)
Felszólalás oka önálló indítvány elfogadva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 3:55

Felszólalások:  <<  199  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Most a határozathozatal következik. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/5005. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 273 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta. (Révész Máriusz: Nem sokáig lesztek ennyien! - Jelzésre:) Miután a gépek nem működtek, ezért 2 igent még kérek hozzáírni; 2 igent és 1 nemet. (Moraj.) Akkor most legyenek szívesek feltenni a kezüket azok, akiknek nem működött a gépük. (Megtörténik.) Tehát 2 igen, 1 nem és még 1 igen. Tehát összesen 3 igennel és 1 nemmel kérem korrigálni. Köszönöm.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a külföldön felhasználásra kerülő közokiratok diplomáciai vagy konzuli hitelesítésének, illetve felülhitelesítésének mellőzésével, valamint a közjegyzői és a konzuli tevékenységgel kapcsolatos egyes jogszabályok módosításáról szóló törvényjavaslat határozathozatala. Az előterjesztést T/4943. számon kapták kézhez a képviselők. Mivel a törvényjavaslathoz módosító javaslatok nem érkeztek, így részletes vitára nem kerül sor.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a T/4943. számú törvényjavaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 290 igen szavazattal, nem szavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot elfogadta.

Soron következik a kábítószerügyi eseti bizottság tevékenységéről szóló jelentés elfogadásáról szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az ifjúsági, szociális és családügyi bizottság önálló indítványát H/5004. számon kapták kézhez a képviselők.

Mivel az országgyűlési határozati javaslathoz módosító javaslatok nem érkeztek, így részletes vitára nem kerül sor.

Emlékeztetem önöket, hogy a kormány támogató álláspontja az általános vita során már elhangzott.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a H/5004. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 185 igen szavazattal, 100 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

Soron következik a fogyasztóvédelmi eseti bizottság tevékenységéről szóló jelentés elfogadásáról és a fogyasztóvédelmet érintő intézkedésekről szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatairól történő határozathozatal. A fogyasztóvédelmi eseti bizottság önálló indítványát H/4904. számon kapták kézhez a képviselők.

A benyújtott módosító javaslatokról a foglalkoztatási bizottság ajánlást készített, amelyet H/4904/3. számon kaptak kézhez.

A határozathozatal előtt megadom a szót Alexa György képviselő úrnak, az eseti bizottság elnökének, aki válaszolni kíván a vitában elhangzottakra. A képviselő urat illeti a szó.

Felszólalások:  <<  199  >>    Ülésnap adatai