Készült: 2020.04.08.17:05:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

241. ülésnap (2009.11.10.), 280. felszólalás
Felszólaló Dr. Ángyán József (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  280  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. ÁNGYÁN JÓZSEF (Fidesz): Elnézést kérek, hogy még egyszer, de utoljára kértem szót, csak hogy egy félreértést eloszlassak. Az államtitkár úr valószínűleg félreértette a szavaimat.

Nem Magda Sándorról és a Károly Róbert Főiskoláról szól ez a történet, hanem ez maga az állatorvosi ló. Én azt szerettem volna hallani, mik azok a szakmai érvek - mert önök mindig a szakmaiságra hivatkoznak -, amelyek mentén inkább oda kell tenni erre a luxusberuházásra a pénzt, és nem egy másik, még ha felülről nyitott kerethez is ezt a forrást. Tudom, mi az, hogy felülről nyitott keret: a garantált pénz itt van a költségvetésben, a többi olyan, mint a kutya vacsorája - ezt az államtitkár úr is pontosan, nagyon jól tudja. Tehát a szakmai érveket szerettem volna hallani, de úgy látszik, erre nem vállalkozik a kormányoldal, hogy elmagyarázza nekünk, miért kell a luxusberuházásnál megduplázni a költségvetési kereteket, miközben itt, még ha felülről nyitott is a keret, 500 millió forinttal kevesebb jelenik meg nevesítetten. Tavaly is felülről nyitott volt, ott 900 millió szerepelt, államtitkár úr, és most 400 milliót írtak ide, ez le nem tagadható, ezt önök írták.

A szakmai érveit szeretném hallani, hogy a két összevetett tételnél miért ilyen arányt képvisel a tárca, miért ilyent képvisel maga a kormány. Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  280  Következő    Ülésnap adatai