Készült: 2020.09.20.00:57:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

124. ülésnap (2000.03.02.), 114. felszólalás
Felszólaló Dr. Gál Zoltán (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:21


Felszólalások:  Előző  114  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Azt hiszem, hogy az elnök asszony ügyrendi döntését, aki a bizottság jelentését ismeri, megalapozottnak tartja. Hiszen az 5. oldal harmadik bekezdésében b) pont alatt - ennek a b) pontnak a címe: "A vizsgálóbizottság a következő tényállást állapította meg" - az alábbi mondat szerepel. Idézem: "Czégé Zsuzsa által üzemeltett Akadémia utcai Sympathy Klub számos alkalommal adott lehetőséget vezető politikusok, többek között Horn Gyula miniszterelnök, dr. Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke, Kuncze Gábor belügyminiszter számára zártkörű előadások megtartására és kötetlen beszélgetésekhez."

Kosztolányi Dénes bizottsági elnök úr bevezető szavaiban hosszasan ecsetelte a bizottság munkáját, és közismert, hogy ez a bizottsági munka időben meglehetősen hosszú volt.

Ennek ellenére meg kell állapítanom, hogy a tényállás, a tényállítás első mondata - legalábbis részben - minden alapot nélkülöz. Ez az előbb idézett mondat a magyar nyelv szabályai szerint azt jelenti, hogy több más mellett én is részt vettem a Sympathy Klub - ahogy itt fogalmaznak - zártkörű előadástartásán, illetve kötetlen beszélgetéseken.

Ezzel szemben itt, az Országgyűlés színe előtt kijelentem, hogy soha a Sympathy Klubban nem voltam. Ebből következően a bizottság ezen megállapítása hibás, ténybelileg nem alátámasztott. Állításom ellenőrzésére pedig volt kiemelt állami vezető, a Köztársasági Őrezred nyilvántartásában megfelelő adatokat lehetett volna találni. (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm szépen, mindjárt befejezem.

Kénytelen vagyok ezt a mondatot vagy úgy értelmezni, hogy tudatos politikai rágalmazásról van szó, vagy pedig úgy, hogy a bizottság nem végzett kellően megalapozott munkát.

Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  114  Következő    Ülésnap adatai