Készült: 2021.04.12.14:12:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

153. ülésnap, 140. felszólalás
Felszólaló Dr. Fazekas Sándor (Fidesz)
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Beosztás Földművelésügyi Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:06

Felszólalások:  <<  140  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Közbekiabálók! Szerintem ez az ügy azért ennél kicsit nagyobb komolyságot érdemel. (Szilágyi György: Hát ennél a hozzászólásnál valóban!) Igen, nagyobb komolyságot érdemel. Látom, hogy a LMP és a Jobbik teljes egyetértésben fonódik (Dr. Staudt Gábor: Szánalmasak vagytok!) most itt össze ebben az ügyben. (Z. Kárpát Dániel: Nagyon gyenge, miniszter úr!) Meg kell vizsgálnunk minden felhasznált pénzt, amelyet a vidékfejlesztésre szabálytalanul költöttek el.

Ebben az esetben is az MVH a vizsgálatot megindította, feljelentés történt, én bízom abban, hogy ezek a vizsgálatok tisztázzák azt, hogy hová került 16 millió forint, hogy okoztak egy olyan jóvátehetetlen kárt egy városi értékben, amit bizony hosszú évek munkájával lehet majd helyrehozni. Sallai Róbert Benedeknek el kell számolni, illetve az egyesületének ennek a pályázati pénznek a felhasználásáról. (Szi­lágyi György: A Bitaynak, a Mészáros Lőrincnek és az összes haverjaitoknak!) Meg kell építeniük újra ezt a malmot azért, hogy a város ezen értéke helyreálljon.

Úgy látszik, hogy Sallai Róbert Benedeket a pályázati pénz érdekelte elsősorban, nem a munka, amit trehány módon végzett el. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiból.)

Felszólalások:  <<  140  >>    Ülésnap adatai