Készült: 2020.09.21.12:00:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

179. ülésnap (2008.11.19.), 66. felszólalás
Felszólaló Dr. Pesti Imre (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. PESTI IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Engem Havas Szonja képviselőtársam inspirált, hogy megszólaljak. Hosszú ideje dolgoztam a szakmában, éppen a kardiológiában, és ismerem a szívsebészeket, ismerem a kardiológusokat, és azt is tudom, hogy ez a szakma a bizalomra épül, és a sikeres gyógyítás egyik feltétele a bizalom. Ezt a bizalmat nemcsak az orvosok egyenként gyűjtik, hanem mi itt, a parlamentben ezt tudjuk erősíteni, illetve rombolni.

Valamennyi kardiológus és szívsebész kolléga nevében kikérem, hogy megvádoljuk őket azzal, hogy bárkit is előresoroltak éppen azért, mert valaki fizetett.

Egy olyan magánbeszélgetést kell elmondanom, amit sosem akartam elmondani, de most itt, a parlament előtt mégis megteszem. Én magam is tudok arról, hogy a betegek versengenek a kórteremben, hogy mennyit is kell adni, és folyik egy ilyesfajta beszélgetés. Én mint ebben a rendszerben benne lévő, egy alkalommal megkerestem azokat a kollégákat, akikkel én rendszeresen operáltattam, és az volt a kérdésem, hogy engem keresnek meg a betegek, mondjátok meg, mennyi hálapénzt kell adni nektek. Legjobb barátaimról volt szó, félórai unszolás után sem tudtam belőlük kisajtolni, mert azt mondták, hogy ez nálunk nem divat.

Akár tetszik, akár nem, ez velem történt meg, ezt tapasztaltam a szakmában, és így valamennyi tisztességes orvos nevében visszautasítom, hogy az egész orvosi társadalomra általánosítsunk néhány magáról megfeledkezett orvos miatt. Nem ilyen a magyar orvostársadalom.

Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai