Készült: 2020.08.09.20:03:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

141. ülésnap (2020.06.15.), 231. felszólalás
Felszólaló Ander Balázs (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 3:06


Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Vezérszónokunk a törvényjavaslat tárgyalása során elmondta, hogy támogatni fogjuk ezt a javaslatot, pedig vannak kételyeink azzal kapcsolatosan, hogy mi lesz, mondjuk, ezeknek az intézményeknek a későbbi sorsa. Mindenesetre azt mondjuk, hogy ha ezek a táborok valóban a magyarság, a honismeret, a sport, a tudomány értékeit kívánják közvetíteni a magyar fiatalok számára, akkor legyen, támogatni fogjuk. Azt is tudjuk, hogy Magyarországon a gyermekszegénység európai mércével nézvést is meglehetősen magas, és az a helyzet, hogy azok az alacsony szocioökonómiai státusszal rendelkező családokból kikerülő gyermekek, akiknek ez a tábor tartalmas nyári elfoglaltságot, kikapcsolódást és programot tudna szolgáltatni, bizony nagyrészt még mindig nem jutnak hozzá a táboroztatás lehetőségéhez. Jól hallottuk előbb is képviselőtársamtól azt a 130 ezres számot, éves szinten ennyi diák, ennyi gyermek veheti igénybe ezt a lehetőséget, ami véleményünk szerint nagyon kevés. Éppen ezért tisztelt kormánypárti képviselőtársaim figyelmébe ajánlanám azt a költségvetési módosító javaslatot, amely megduplázná az Erzsébet-táborokra fordítandó költségvetési összegeket.

Alig több mint 4 milliárd forintról lenne szó. Nyilván ilyenkor majd jön a fölhorkanás a kormánypárti padsorokból, hogy micsoda demagóg ez a fölvetés részünkről, amikor merészelem hozzátenni azt, és párhuzamot vonni aközött, hogy Mészáros Lőrinc, aki több mint 800 munkását rúgta ki a hoteljeiből, mégiscsak kapott majdnem 18 milliárd forintnyi összeget arra, hogy a szállodáit fejlessze. Vagy megnevezhetném azt a tiszakécskei 31 esztendős exfocistát is, aki a karácsony előtt néhány nappal alapított cégére, ami egyébként élete első cége, máris 8 milliárd forintot nyert el, azért, hogy ő majd hoteleket tudjon létrehozni, azokat tudja fejleszteni. Ha erre volt egyszer majdnem 18 milliárd forint  a nemzet mindentudó gázszerelőjének szállodaipari vállalkozásait fejlesztendő , valamint itt van ez a másik 8 milliárd forintos, eléggé gyanús és fölháborító tétel, ez összességében akkor  rövid fejszámolás után  több mint 25 milliárd forintot jelent.

Mi annyit kérünk, hogy azt a 4 milliárd 400 millió forintot, amit a következő esztendőre betábláztak Erzsébet-táborokra, duplázzák meg. Azt hiszem, hogy nem kérünk semmi olyat, ami teljesíthetetlen lenne, nem kérünk semmi olyat, ami ennek a nemzetnek, a diákoknak, a fiataloknak, a gyerekeknek az érdekei ellen lenne. Nagyon szépen kérem, hogy támogassák legalább ezt a javaslatot Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)
Felszólalások:  Előző  231  Következő    Ülésnap adatai