Készült: 2020.08.08.14:39:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap, 204. felszólalás
Felszólaló Bányai Gábor (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:01

Felszólalások:  <<  204  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁNYAI GÁBOR (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A 2010-es kormányváltás után a magyar emberekkel közösen a polgári kormánynak sikerült az országot talpra állítani, majd a tartós és kiszámítható növekedés útjára állítani. A statisztikák, elemzések és a nemzetközi hitelminősítők véleménye is egyértelműen alátámasztja, hogy Magyarország jelentős fejlődésen ment keresztül az elmúlt hét évben. Ugyanilyen pozitív eredményekkel szolgál és sikerrel kalkulálhat majd a hazai turizmus is. A belföldi szálláshelyek forgalmának folyamatos növekedése, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasszámának évek óta tartó kétszámjegyű emelkedése mind azt mutatja, hogy az elmúlt években robbanásszerű érdeklődés és növekedés mutatkozik a magyar turisztikai desztinációk iránt.

Tisztelt Államtitkár Úr! Nem elég azonban, hogy hazánk egy gyönyörű, biztonságos és - mondhatni - ár-érték arányában kedvező adottságú, vendégeket vonzó ország, fontos, hogy a magyar emberek és az ideérkező külföldi turisták minőségi szálláshelyeken töltsék el szabadságukat, és első osztályú gasztronómiai, kulturális vagy éppen rekreációs programok emlékével térjenek majd haza hazájukba, otthonaikba. Ha ezt sikerül elérnünk, garantált, hogy hosszú távú és egyenletes növekedéssel lehet majd számolni a turisztikai szektorban is. Itt azonban fel kell hívjuk a figyelmet a kormány által nyáron bejelentett programra, a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukcióra, amely egyes vélemények szerint minden idők legnagyobb turisztikai és szálláshelyfejlesztési programja lesz.

Kiemelten fontosnak tartom, és nem érdemes kisebb célt sem kitűzni, mint hogy felvegyük a versenyt a nagy és népszerű európai turistaparadicsomokkal, hiszen Magyarország ezredévnyi történelme, gasztronómiája, kultúrája, gyógyvizei és természeti kincsei messze földön híresek és elismertek. Így abszolút versenyképes a kínálatunk más versenytársaink mellett is.

A fentiekre tekintettel kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogy milyen lehetőségeket kínál a hazai turizmus szereplői számára a Kisfaludy szállás­hely­fejlesztési konstrukció, és mit kínálhat a Dél-Alföld és benne Bács-Kiskun megye számára. Köszönöm előre is megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiból.)

Felszólalások:  <<  204  >>    Ülésnap adatai