Készült: 2020.08.03.12:07:48 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

147. ülésnap, 105. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Miniszterelnökség államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:14

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisz­telt Képviselőtársaim! A magyar kormány számá­ra kiemelkedően fontos az indokolatlan területi alapú tar­talomkorlátozások, az úgynevezett geo-blo­c­king megszüntetése, illetve annak egy speciális esete, a sportközvetítések határon átnyúló sugárzása kor­láto­zá­sá­nak felszámolása.

Ahogy képviselő úr is rámutatott arra, többször nyilatkoztunk az ügyben, és mindig azt mondtuk, hogy ezt a problémát megpróbáljuk megoldani, és közel vagyunk a megoldáshoz.

Gyakorlatilag mondhatnám azt, hogy jelen pilla­nat­ban is itt tartunk, de így úgy tűnne, mintha azóta nem tettünk volna semmit. Ez nem így van. Az Európai Bizottság részéről egy olyan felajánlás érkezett, hogy konkrét megoldási javaslatunkat ismertessük a Bizottság képviselőivel, valamint, hogy az Európai Bizottság és a magyar szakértők között kerüljön sor egyeztetésre. Az egyeztetések alapjául szolgáló módosítási javaslatok a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkárságának koordinálásával, az érintett tárcák, valamint az illetékes hatóságok és intézmények bevonásával véglegesítés előtt állnak.

A hazai álláspont leghatékonyabb képviselete érdekében Günter Göttlinger digitális gazdaságért és társadalomért felelős biztos úr 2016. május 19-i látogatása keretében fogjuk ezt újra felvetni. Nagyon fontos számunkra az, hogy a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokság és a nyári olimpiai játékok közvetítése kapcsán a hasonló kétoldalú szerződések megkötését tervezzük. Ennek kapcsán megkezdtük az egyeztetéseket az érintettekkel, és nagyon reméljük azt, hogy mind az Európa-bajnokság, mind pedig a határon túli magyarokat egyaránt érdeklő riói események kapcsán együtt tudunk szurkolni már a magyar sportolóknak, és ezt tudjuk is nézni magyar nyelven. Köszönöm a kérdését. (Taps a Fidesz soraiban.)

Felszólalások:  <<  105  >>    Ülésnap adatai