Készült: 2020.07.12.14:31:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

90. ülésnap (2007.09.18.), 108. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Mindenesetre nem pénzt kell kivonni ebből a rendszerből (Csizmár Gábor: Nem is akar senki kivonni.), hiszen tőkekivonás van az egészségügyben, az oktatásügyben, az egész önkormányzati szférában, ugyanígy a szociális szférában is. (Csizmár Gábor: Nincs kivonás!) Ki kell mondani! Hirt Ferenc képviselőtársam nagyon jól mondta, hogy nézzük meg, hogy 2009-ben mennyi pénz lesz ebben a rendszerben, hiszen ha így módosítjuk, hogy a nappali ellátás 3 ezer lakos helyett 20 ezer lakostól lesz kötelező, akkor nézzük meg azokat az önkormányzatokat, hogy melyek tudják vállalni ezt a feladatot, ugyanúgy, mint az átmeneti elhelyezést nyújtó ellátások esetén, 10-ről 30 ezerre növekedik.

Megint az önkormányzatokra van áthárítva a felelősség. Nyugodtan lehet azt mondani, hogy nem a kormány tette ezt, nem a kormánypártok művelték ezt, hanem az a galád önkormányzat nem biztosítja számotokra a pénzt, nem biztosítja számotokra a nappali ellátást, az átmeneti elhelyezést. Ugyanúgy, mint a támogatói szolgáltatásoknál, megszűnik a normatív jelleg, erre majd lehet pályázni, el lehet dönteni azt, hogy mely önkormányzatok kaphatják ezt meg. Nyilvánvaló, hogy a bonyhádi - és lehetne sorolni tovább - nem fogja megkapni, hiszen öt éve már vagy talán a rendszerváltozástól jobboldali önkormányzatról van szó, számára nem kell ezt biztosítani.

Aggályosnak tartom a magam részéről azt is egyébként, hogy az önkormányzati feladatokról szóló törvény, illetve az önkormányzati törvény kétharmados törvény. Ez a törvény feles törvény. Megint összekeverjük ezt a kettőt: kétharmados dolgokról döntünk feles módon.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  108  Következő    Ülésnap adatai