Készült: 2020.07.08.06:29:17 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

218. ülésnap (2009.06.22.), 158. felszólalás
Felszólaló Potápi Árpád János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

POTÁPI ÁRPÁD JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Bonyhádon a 6535-ös számú országos közút átkelési szakaszának gyalogos-átkelőhelyein évente többször történik sérüléssel járó baleset. Egy évvel ezelőtt, 2008. május 27-én egy négy és fél esztendős kislány vesztette életét egy gázolás következtében. Önkormányzatunk 2008-ban saját költségvetéséből forrást biztosított a városközpontban található öt gyalogátkelőhelyen kiemelt zebra létesítésére a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele és a gyalogosok védelme érdekében. Azon a gyalogátkelőhelyen azonban, ahol az előbb említett halálos gázolás történt, nem sikerült kiemelt zebrát építeni. Ennek oka, hogy ez az útszakasz nem a város, hanem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdona. A közútkezelő azonban az önkormányzat többszöri megkeresése ellenére sem járult hozzá annak megépítéséhez.

Tisztelt Államtitkár Úr! Bonyhád város önkormányzata komolyan veszi ezt a problémát, mégis akadályoztatva vagyunk abban, hogy a város egyik legveszélyesebb gyalogátkelőjét átépítsük. Célunk elérése érdekében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központhoz pályázatot nyújtottunk be, ahol eredményesen szerepeltünk, azonban az erre szánt pénz - miniszteri döntés értelmében - csak 2010 első felében válik elérhetővé. Tarthatatlannak tartjuk, hogy forráshiányra hivatkozva nem kezdődhetnek meg mielőbb a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tételével kapcsolatos munkálatok, ugyanis ez nemcsak Bonyhádot, hanem számos más települést is érintő probléma.

Tisztelt Államtitkár Úr! Hány embernek kell még meghalnia, hogy komolyan és belátón kezeljék kérelmünket a kiemelt gyalogátkelőhelyek létesítésére? Van-e remény arra, hogy a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtól elnyert támogatáshoz még ebben az évben hozzájutunk? A tervezett KRESZ-módosításból, amely a gyalogátkelők megközelítését szabályozza, lesz-e valami? Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és a KDNP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  158  Következő    Ülésnap adatai