Készült: 2020.10.22.08:54:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap (2001.11.27.), 66. felszólalás
Felszólaló Bauer Tamás (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:25


Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz vezérszónoka szokás szerint büszkén elismételte azt az állítást, hogy megszüntették a tandíjat, ugyanakkor más hozzászólásban pedig teljes joggal hívták fel a figyelmet arra, hogy milyen nagy szerephez jut manapság már a költségtérítéses képzés.

Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, az a tény, hogy a 2001-ben felvett hallgatóknak már 40 százaléka költségtérítéses képzésben tanul, azt mutatja, hogy miközben valós az a fideszes állítás, hogy megszüntették a tandíjat, nem igaz az a fideszes állítás, hogy elérték azt, hogy az első diploma megszerzése ingyenes legyen a fiatalok számára.

Látni kell, hogy az a tandíjrendszer, amit annak idején bevezettünk és amelyik tartalmazta a valóban rászorulók számára a tandíjmentesség lehetőségét, módot adott a felsőoktatással járó terhek méltányos megoszlására a hallgatók, a hallgatók különböző csoportjai és az állam között. Az a rendszer, amit most önök létrehoznak, ilyen méltányos megosztásra nem ad lehetőséget. Amit önök mondanak, az a való, de nem az igaz.

Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  66  Következő    Ülésnap adatai