Készült: 2020.09.20.07:25:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

264. ülésnap (2017.12.04.), 194-196. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  194 - 196  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Igen, köszönöm szépen, elfogadom.

ELNÖK: Jelzi képviselő úr, hogy igen. Akkor Tilki Attila képviselő urat illeti a szó.

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Felső-Szabolcs, Bereg és Szatmár 88 településének országgyűlési képviselőjeként ismerem a kistelepülések mindennapi gondjait, ezért tartom jó kezdeményezésnek azt, hogy a Fidesz-kormány immár ötödik éve téli tüzelőanyag-vásárláshoz nyújt támogatást, melyet ebben az évben közel négymilliárd forinttal támogatott a Belügyminisztérium. Ennek keretében az ötezer lélekszám alatti önkormányzatok közül 2255 település részesült támogatásban, így a polgármesterek tűzifa- vagy szénvásárlásra költhetik el a forrást a kistelepülések lakosai közül a rászorultak megsegítésére.

Egy másik támogatás a kötelező feladatok ellátásának fejlesztéséhez nyújt támogatást, melyet szintén a Belügyminisztérium támogatott. 1701 településen 1,9 milliárd forint értékben pályázhattak a kétezer lélekszám alatti települések.

(14.50)

Az önkormányzatok többek között járdaépítésre vagy csapadékvíz-elvezetésre, köztemető-felújításra, valamint önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére pályázhattak. A térségemben nagyon sok település ezzel a támogatással tudta kicserélni például az elhasználódott temetői halotthűtőjét. Öröm a sok-sok kistelepülés számára ‑ melyek adottságaik miatt kevesebb adóbevételhez jutnak, így nehezebb a fejlesztéseik megvalósítása ‑, hogy a kormány ezzel a forrással az elmaradt, rég várt fejlesztések megvalósítására ad lehetőséget.

Tisztelt Államtitkár Úr! Folytatódni fog‑e ez a kistelepülések számára nagyon fontos pályázat a következő évben? Segítünk‑e továbbra is az aprófalvaknak és a kistelepüléseknek? (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  194 - 196  Következő    Ülésnap adatai