Készült: 2020.09.29.23:34:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

221. ülésnap (2017.05.08.), 178-180. felszólalás
Felszólaló Dr. Tilki Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:53


Felszólalások:  Előző  178 - 180  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen, elfogadom.

ELNÖK: Megadom a szót, képviselő úr.

DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Sajtóértesülések szerint a szocialista vezetésű szegedi önkormányzat 2008-2012 között összesen több mint háromszáz, ingyenes parkolásra feljogosító bérletet osztott ki. Az ügyben készült vádirat szerint az ingyenes parkolást élvező személyek köréről Botka László szocialista polgármester által irányított vezetői értekezleten dönthettek.

2008-2012 között több mint háromszáz darab kombinált bérletet adtak ki ingyenesen, jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül. A városuknak, Szegednek mintegy 40 millió forintnyi vagyoni hátrányt okoztak ezzel. Mindez felveti a bűncselekmény gyanúját. Ingyen parkolhatott a városban Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, a listán szerepel Botka László kabinetfőnöke és több más szocialista képviselő is. De tudomásom szerint olyan is van a listán, akinek jogosítványa sem volt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség nemrég emelt vádat hat személlyel szemben, akik a 2008-2012 között ingyenesen, jogellenesen juttatott parkolóbérletekkel okoztak vagyoni hátrányt Szeged Megyei Jogú Városnak, illetve a város tulajdonában álló parkolócégnek. A hűtlen kezelés miatt indult eljárásban mások mellett Solymos László MSZP-s alpolgármester, Mózes Ervin címzetes főjegyző és Kalmár Gábor, Botka László kabinetfőnöke ül a vádlottak padján.

Tisztelt Államtitkár Úr! Ön szerint elképzelhető-e, hogy Botka László nem tudott ezekről az akciókról, és hogy nem az ő utasítására adták ki az ingyen bérleteket? (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  178 - 180  Következő    Ülésnap adatai