Készült: 2020.08.15.01:48:37 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

159. ülésnap, 72. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Felszólalás oka általános vita lezárva
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:31

Felszólalások:  <<  72  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni ötperces időkeretben. (Nem érkezik jelzés.) Jelentkezőt nem látok.

(14.10)

Kérdezem az államtitkár urat, kíván-e reagálni az elhangzottakra. (Dr. Veres János jelzésére:) Nem, köszönöm.

Tisztelt Országgyűlés! Az együttes általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztésekhez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az országgyűlési határozati javaslatok elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatban valakinek kifogása. (Nincs ilyen jelzés.) Jelentkezőt nem látok.

Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalok következnek. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióról szóló szerződés K.3. cikke alapján létrehozott, az informatika vámügyi alkalmazásáról szóló, Brüsszelben 1995. július 26-án kelt egyezményhez és annak szerves részét képező jegyzőkönyvekhez, valamint az egyezmény ideiglenes alkalmazásáról szóló, 1995. július 26-án kelt megállapodáshoz való csatlakozásról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 341 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a határozati javaslatot.

Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióról szóló szerződés K.3. cikke alapján létrehozott, a vámigazgatási szervek közötti kölcsönös jogsegélyről és együttműködésről szóló, Brüsszelben 1997. december 18-án kelt egyezményhez való csatlakozásáról és annak ideiglenes alkalmazásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 343 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája. Az idegenforgalmi bizottság önálló indítványát T/10569. számon kapták kézhez a képviselők.

Megadom a szót Lasztovicza Jenő képviselő úrnak, az idegenforgalmi bizottság elnökének és egyben előadójának, a napirendi pont előadójának, tízperces időkeretben.

Felszólalások:  <<  72  >>    Ülésnap adatai