Készült: 2020.05.26.13:08:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2001.09.25.), 141. felszólalás
Felszólaló Dr. Szakács Imre (Fidesz)
Beosztás ifjúsági és sport minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  141  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZAKÁCS IMRE ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Nem a miniszter, nem a minisztérium, hanem a Hungaroring Rt. menedzsmentje döntött, mert neki volt erre joga.

Kettő: teljesen mindegy, hogy a költségvetésből a Magyar Televíziót támogatjuk, vagy pedig a Hungaroring Rt.-t, ugyanis a Magyar Televízió a korábbi években a szerződéssel szemben sem adta oda azt a közvetítési jogdíjat a Hungaroring Rt.-nek, amely egyébként a szerződésekben lekötött volt, azaz a Magyar Televízió nem teljesítette a korábbi szerződésekben a fizetési kötelezettségét a Hungaroring Rt. felé.

Fontos dolog, hogy a Hungaroring Rt.-nek meglegyen a bevétele. Ezt az RTL Klub ajánlata banki garanciával biztosítja, ami az MTV-nek szintén nem volt meg, azaz az MTV a pályázathoz nem nyújtott be banki garanciát.

El szeretném még mondani, hogy a FOM-nak, tehát ennek a nemzetközi cégnek a célkitűzései egyértelműen az európai standard felé mutatnak, és ők kérték, hogy egyébként az RTL tulajdonosi hálózatával meglévő szerződésüket itt is figyelembe lehessen venni. Egyébként a szerződés alapján és a jogtulajdonosság alapján neki ebbe beleszólási lehetősége is lett volna.

Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypártok padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  141  Következő    Ülésnap adatai