Készült: 2020.05.24.23:44:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

222. ülésnap (2001.09.05.), 117. felszólalás
Felszólaló Dr. Szakács Imre (Fidesz)
Beosztás ifjúsági és sport minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZAKÁCS IMRE ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Herczog Edit képviselő asszony felszólalására szeretnék reagálni.

Egyrészt, képviselő asszony, nem a kormány dönt a Széchenyi-terv pályázatairól, hanem a Gazdasági Minisztériumban vannak szakbizottságok, a különböző pályázati kategóriákhoz kapcsolódóan szakértők tesznek ajánlatot a gazdasági miniszter felé, aki aláírja végül is a pályázati anyagot.

Az, hogy most ön szerint a saját választókerületében külföldi tulajdonú vagy magyar vállalatok kapnak, én ezt azért egy kicsit tamáskodva fogadom, szeretném, ha majd ebben egyeztetnénk utána, és megnéznénk ezt a listát. Az viszont biztos, hogy a Széchenyi-terv egy lehetőségként van meghirdetve, nyilván azok tudnak élni a Széchenyi-terv nyújtotta fejlesztésekkel és lehetőségekkel, akik részt vesznek a pályázaton.

 

 

(14.40)

 

 

Aki nem pályázik, az nem is nyerhet, ilyen szempontból én azt gondolom, az ön által felvetett dolog ezen a két helyen erősen megkérdőjelezhető. Biztos vagyok benne, hogy ugyanakkor más választókerületben, például az én választókerületemben, Győrben, döntő többségében pedig a nyugati határhoz közel bizony elég sok külföldi befektető által működtetett vállalkozás van. Döntő többségében a magyar kis- és középvállalkozások azok, akik pályázatot nyújtottak be; persze, ehhez az is kell, hogy a helyben lévő országgyűlési képviselő felhívja a magyar kis- és középvállalkozások figyelmét a Széchenyi-terv nyújtotta lehetőségekre, segítséget nyújtson nekik a pályázatok kitöltésénél, és egyáltalán azzal kapcsolatban, hogy milyen lehetőségeik vannak. És miután ezt elősegítettük, így a beérkezett pályázatokban nyilván lehet nagyobb számban a magyar közép- és kisvállalkozást köszönteni; Győrnél ez a lehetőség állt fenn.

Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  117  Következő    Ülésnap adatai