Készült: 2020.09.19.23:28:27 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

202. ülésnap (2012.06.14.), 92. felszólalás
Felszólaló Vincze László (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VINCZE LÁSZLÓ (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Hiller úrhoz lenne néhány hozzáfűznivalóm. Emlékeztetőül elmondanám önöknek, hogy az önök időszakában visszametszették a mindennapos testedzést, amit az előző Orbán-kormány elindított. Most már ott tartunk, hogy kettő, meg másfél testnevelésóra is alig van. Ezt mi nem tartjuk jónak, hiszen a prevenció az egészség kapcsán, tehát a mozgásra költött minden fillér duplán visszajön. Ezért be fogjuk vezetni a mindennapos testnevelést, testedzést, a heti öt testnevelés órát.

Sokkal többet szánunk diáksportra, mint amennyit önök tettek. Ugyanakkor az adórendszerünk kedvezménye is abba az irányba hat, hogy az utánpótlás-nevelés szélesedjen, a tömegsport lehetőségei bővüljenek; minél több gyermek vegyen részt közösségi feladatban, csapatsportágban, mozgásban, és ne pedig az élet negatív területét keresse, a drogozást és egyebet. Önök ebben óriási módon levitték a színvonalat, a nívót. Nekünk szintre kell hozni, és meg kell erősíteni.

Ugyanakkor az olimpiai sportágak kapcsán az olimpiára való felkészülést is lelkiismerettel végezte el ez a kormány. Minden rendelkezésre állt a sportolóinknak, és a MOB ernyője alá vonva minden sporttal kapcsolatos szervezetet, egységes és profi segítség és irányítás jut a magyar sportnak, legyen az diáksport, szabadidősport vagy versenysport.

Ennyit erről a két évről. Amit önök elcseszegettek tizenévek alatt, huszonév alatt, azt bizony sportban egy-két év alatt nehéz helyrehozni, de az irány nagyon jó.

Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  92  Következő    Ülésnap adatai